22 June 2009

Hari Yang Memenatkan!

Betul sangat!ahaha!hari ni hari yang sangat memenatkan bagi aku and of coz abah aku
sebab abah ah yg seary suntuk teman aku ke sane ke mari..hihi..
=p

Jam 10.30: Aku da dibawa pergi oleh ayah aku menuju ke BIMB,sebab nak buka akaun baru.sampai saje kat bank tuh,abah suro ak masuk dulu,amek no giliran.Dengan penuh confident,aku pun masuk.aku pun tekan la button nak amik no tuh,tapi xkua2.aku pelik.so,aku pun tnye la guard tuh.haha!segan o!rupenye salah tekan button,patut la dari tadi xkua2.
nampak sangat jarang gile aku menekan mesin tuh.haha!
Mase tuh nak dekat dah giliran aku but aku still g tgh mengisi borang.tyme da dipanggil,aku still mengisi lagi borang,so aku pun xla g.kene la amek lagy no giliran lagy skali.bertambah2 nombor.huhu
aku pun tggu..ary nie mmg rmi la yg nak buka akaun,memandangkan miggu nie ramai dak2 yang baru nak masuk U.smpai la turn aku,aku pun g la kat kaunter 5.ha..tgk2 org tuh cakap aku xisi penuh n kne anta dlu borng tuh kt puan yg jage kaunter borang U,bru dye proceed.ahaha!kebengangan ajeh..sebab untuk kali ke 3 aku amik no giliran..bertmbah2 la nombor.huhu..akhirnye,jam 12,siap guk kad bimb aku..

Jam 12.30: Pas makan tghari kt restoran yang namenye aku pun lupe,abah pun bwk aku g hospital dalam base aka HAT.stands for Hospital Angkatan Tentera.sesamapinye kitorunk kt spital tuh,aku plik sgt,asal la kosong semcm je spital nie.kalo x rmi giler...check,amik ko,kul 2 ptg bru bukak.ahaha!aq tgk jam bru kul 1.hampeh..so,nak meluangkan mase yg ade smpi kul 2 nie,abah pun ajak g armada complex..memg kosong juge..sgt buhsan.ahaha!
aku skip ke kul 2 la eh..wah rmi giler dah msuk..
memang agak penat menunggu giliran aku..dari kul 2.15 aku kat tmpat duduk barisan depan,dikepit pule oleh due navy perempuan smpai kul 3.30,baru la dipanggil..nak termuntah aku tggu lame2..proses medical checkup xdela bnyk sgt..tpi memang 4 jam aku duk kt spital tuh..skit bdn je kut..

ha tu jela ape yg aku wat ary nie..mmg pnt.haha!
tuh pun lum abes g tuh..sabar je la..


3 comments:

" MAT KEDAH " said...

Pak Cik nak wish TAHNIAH dan GOOD LUCK untuk sesi belajar di U..
Ingat belajar kat IPT berbeza dan semua depend on u'r self... Be smart and do not make the move that already mistake in the past..

.sHaZa. said...

yep2x..stuju ngn mat kedh..
hee..
^_^
luck rara..

adayah nature said...

syera...gudlak ea..
ak da sure g msu..kat shah alam je..
ri ahad nie ak g la..
doa kan kejayaan bersama ea..
then ak sma ngan syima la..
kos kteorg pun sme