20 March 2010

Go-Kart,Go-Bowling!

Rude Awakening : Pale dah weng2..Huhu..
Memandangkan sudah lame aku tak race on track ( padahal ni baru je second time),aku join la jugak go kart anjuran SME UTeM.Ni pun aku menggantikan tempat member yang pada awalnye sudah tarik diri disebabkan hal yang tak dapat nak elakkan.Sampai2 kat MIMC,memang hati dah excited nak main.Tapi tang2 dah excited tuh la,sorang lagi terpaksa tarik diri.So time tuh jugakla mencari pengganti.Memang mase tuh aku dah pasang niat dah macam taknak join je.Rase nak tarik diri jugak.Tapi takpe.Steady.Last minit,baru dapat.Oh jejaka yang last minit join ni memang aku selalu usha dari first time aku ternampak beliau.Aku dah mule bersemangat sedikit.
Woops!Sudah datang kegatalan aku.Abaikan~
--------------------------------------------------------------
Tepat pukul 11,sesi 1 perlumbaan tamat.Giliran grup aku lak lepas ni.Cuak+neves+excited semua ade.Yelah,aku tengok pedal kart tuh cam jauh je.Kaki aku komfem tak sampai.Dalam hati aku dah bermonolog dah.Sah2 kena pakai bantal busuk tuh nak naikkan seat. -.-' Tapi aku pikir positif,aku try duduk dalam kart tuh.Ciskek,kaki tak sampai jugak.Memang sah2 kena gune bantal buat alas.Malu aku.

Patut kart tuh designla sekali untuk driver yang kaki pendek cam aku. T-T
Balik pada cerita.Lepas bincang ngan team member,dah decide first driver dan last driver lelaki.Tengah2,driver 2,3 dan 4 perempuan.Aku decide aku nak driver no 2.Taknak last2.
So,race pun bermula.
Menunggu dengan penuh debaran,aku usha je driver2 lain kat trek.
First lap,second lap..Third lap,aku dah siap berhelmet,tunggu kat pit stop.Sampai je kart,terus aku naik dan pecut.Aku jenis takleh orang potong aku.Mesti rase tercabar.First lap,aku baru nak sesuaikan diri dengan trek dan kart.Memang stereng kart tuh ketat sket kalau nak bandingkan dengan kete biase.Main2 selekoh komfem aku tak pro.So memang kena slow down.Main dengan break.Ok,maintain.Second lap yang mule nak slack.Sampai je kat selekoh aku terspeed lebih dan sememangnye terlebih belok.Bile nak emergency break,memang kart tuh terbelok menuju ke dinding tayar.Tak sempat2,aku terlanggar.Tayar2 yang besar gedabak lori tuuh memang terburai abes la.Dengan aku2 sekali dihempap.Memang tercarut jugak aku kat situ.Naseb lah orang yang tolong aku tadi tak donga.Hehe..

Dengan seluar basah kena lumpur tadi,aku pun teruskan race sampai abes lap.Aku taktau la time tuh aku dah mendudukkan team aku kat last place.Memang haru la mase tuh.Pale aku dah mule nak weng2 sket.Member lain sume duk tanye oke ke tak.Aku senyum ja.Tapi seronok,dapat eksiden ke empat.Oke memang sah aku dah tak tol.
------------------------------------------------------------------
Dengan kepala still lagi weng2,aku pun tunggu la kat pit stop tuh,tengok team member yang lain.Nak dipendekkan cerita,tibe giliran team mate last untuk perempuan.Aku dah bagi advice kaw2 kat dia.Hati2 kat selekoh,jage break semua.Oke beliau terima.Cantik.Terus go.Mula je,aku dah tengok lain macam dah cara beliau bawak kart tuh.Stereng beliau cam takleh nak control.Takpe2,neves kut.Aku usha je.Selekoh besar ok.Selekoh ketiga kart beliau dah terlaju sangat samapi terbabas kat selekoh tuh.Tak teruk sangat.Teruskan lagi ke lap 2.Maintain walaupun dah ke belakang mase tuh.


Yang menjadi aku trauma lepas tuh mase nak abes lap 4.Time tuh semua team dah habeskan lap,tinggal team aku je tak habes lagi.Tinggal lagi sorang tak masuk lagi.Tapi disebabkan semua team dah khatam lap,beliau terpaksa mengundurkan diri tak naik.Kesian pulak aku tengok beliau tak dapat naik.Tapi dah takleh buat pe.Dalam hati dah pasang niat nak ganti balik duet beliau sebab tak dapat naik.Tapi baru pasang je,taktau boleh tunaikan ke tak.Time tengah duk usha sekeliling sambil tunggu team member yang perempaun ni masuk pit stop,tetibe aku tengok kart member aku tuh laju je masuk,takde satu petanda pun kart tuh nak break.Tak sempat2 nak bagi warning,terus rempuh sekelompok student yang tengah ade kat pit stop,menyambut team lain pada mase tuh.Aku leh nampak mase tuh sorang terpelanting sket,yang sorang lagi terlanggar dari belakang.Yang member aku dalam kart tuh terus rempuh ke dinding.Memang haru betul mase tuh.Aku dah cuak langsung dah mase tuh.Memang tak expect benda nak berlaku.Ramai la pakat tolong.Member aku tak teruk sangat,just sakit2 badan je.Yang terpelanting sket tuh kaki berdarah,sorang lagi aku taktau.tapi memang kena tempias sakit jugakla.Kart yang eksiden tuh memang rosak lah.Kalau tak rosak ,memang tipula sebab impak kena kat dinding tadi memang kuat.
Kart team aku yang telah rosak akibat impak eksiden.
Kalau langgar tak kena bayar takpe.Ni kena bayar ganti rugi kerosakan.SME kena tanggung.Taktau la member aku pun kena bayar ke tak.Tapi agak mahal la kos tanggungan.Tapi benda nak jadi,memang takleh nak buat ape.
Selesai semuanya,acara hadiah2 pulak menyusul.Team aku memang tak menang tapi team BMFU second year juara.BMFU 1 kalah,BMFU senior menang pun jadilah.Hehe.
Steady bro BMFU~
---------------------------------------------------------
'Rara,jom main bowling lepas go kart ni'
'Oke je~'
Hah,habis go kart terus menuju ke MIBC,release tension kat bowling.Wah memang naseb aku lah nak menang dua game hari nie.Second game 4 strike tanpa sedar.Gembira aku,first time dapat strike.Hehe..Oke lepas nie set ah.Bola 8 medium untuk mendapat strike.
Balik2,terus lentok kat katil,taip ini entri.
Oke fullstop,aku nak rehat~
P/s : Pasni jangan nak gatal2 hang out kat pit stop.Dan silelah berwaspada di jalan raya yang sebenar.

8 comments:

Muhammad Safie said...

ganas ar gadis2 ni gi racing...

Emora Valeria said...

neo : dan ganas juge jejaka2 racing.

zool said...

Tak penah pun main..
Mahal gile..
Turun tak untuk pertemuaan blogger kat Dataran Pahlawan Ahad 28 Mac 2010 ??
http://gengblogger.com/thread.php?t=863&c=1

Emora Valeria said...

eh memang jadi kah?mau turun2!

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

team BMFP seken year xmng ke..ala...

Emora Valeria said...

TAP : BMFP second year eh...jap nak pikir.rase cam menang gak.lupe lorh

Nabiel said...

pehhh~
ra..bler nk race ngan aku?
hehehe:P

Emora Valeria said...

biel : bile mase sudah tibe..hehe