14 March 2010

Tutorial Photoshop EV style~

Rude Awakening : Bosan la petang nie..
Duk khusyuk menaip report fitting yang hampir siap nie sambil menunggu csi aku untuk loading habis,tetiba hujan turun..Oh sejuk tak terkira...Dan2 la mood tutorial photoshop datang.So bukak tipcam,bukak software cs4 dan betulkan suara aku yang serius tak best,aku pun rekod.Kali ni memanipulate background foto.Ni cara aku,taktau oke ke tak.Huhu...


Sorry ade gangguan dari segi lambat,bunyi.Semua lah.Aku tengah nerves.Haha..
Kalau tak paham,tanye eh..Terimass~
Oh by the way ni lah hasil dia.

P/S : Suara aku cam pelik je aku dengar.huhu
Nak video lebih jelas,view di FACEBOOK kuh~

10 comments:

SweetyMui2 said...

ev!!!bagoss...ai sgt perlukan tutorial time nih..
hehehehe
nk try nak try
wee~~~

p/s terkejotttt beruk dgr bnyi guruh.dahla volume max..huhu

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

aku guna cs2. rasa cs3 cam berat skit la.
thanks for this tutorial.
amik course grafik ek?

Emora Valeria said...

ehe..mui2,kat sni huujan.den pun terkojut tadi.hehe

Emora Valeria said...

ahmad : cs2 pun boleh gak edit camni..hehe..
same2
taklah.amik engineering course.heee...

SweetyMui2 said...

EV..cner nk sve lepas kita pdm tu?
u click "x" kan..then xkua ke pop up yes or no(nak sve changes)
i try klik yes,xdpt sve,xdpt dtect kat ptoscape
then i try no,pun sma..huhu

Muhammad Safie said...

bagus tutorial ni..Kadang terlupa step..(Buat-buat lupa).. Rajin-rajin buat tutorial lagi oke..

Emora Valeria said...

mui2,lepas padam tuh,flatten image dulu.then baru save.sorry tuh terskip.huhu..

neo : buat2 lupe eh..hehe

Park Air said...

nice tutorial, nnt aku try. first time dgr suara Emora, hehe..

syera said...

eh , sis ra ! besh plak dgr bunyi guruh tuh . hee :DD

nice tutorial .

Emora Valeria said...

parkair : hehe...sedap tak2?haha..

syera : bukan senang guruh nak masuk.hehe