13 March 2010

Tag ini menarik~

Rude Awakening : Nak main tag lagi!
Dalam keadaan yang bosan sambil membuat report fitting yang dari tadi tak siap2,aku pun meluangkan mase ber-blogwalking.Dalam tengah2 mencari entri yang menarik di gengblogger website,aku tertarik dengan tajuk entri 'Member2 di Gengblogger...Attention!' hasil nukilan MizzNiss . Masuk entri tersebut,aku baru perasan yang ini entri tag untuk budak2 GB.Menarik.So dengan hati terbuka,aku nak gak jawab soalan tag beliau.Blog beliau seperti di bawah ni.Silelah menziarahi blog beliau~



1) APE KORANG TENGAH BUAT SEKARANG?
Sekarang aku tengah membuat report fitting sambil berskype dengan seseorang dan memeluk Nicko dan Mr Nerdie aku.Sangat gumbira.~
2) KENAPA KORANG BUAT CAMTU LAK?
Erk...Sebab aku suke dan report itu kerana terpaksa buat.Nak hantaq Isnin ni..huhu
3) OK2..SERIUS2..... APA NAMA YANG BESE ORANG PANGGIL KORANG
Masa zaman sekolah,ramai panggil aku Rara sebab last name aku iaitu Syaheera ialah Ra.
Lepas tuh dipendekkan lagi ke nama Ra.
Masuk website world,ramai mengenaliku sebagai Emora.
Dan bila munculnya diri di GB,ramai memanggilku EV.
4) KISAH DISEBALIK NAMA TU?
Emora Valeria.
Bukan nama sebenar sebab nama ni hanya rekaan aku semata2.Munculnya Emora masa zaman matrik aku.Tengah syok2 berangan kat katil,otak aku mule menyusun perkataan untuk dijadikan nick name aku kat Myspace.Tup2 dapat Emora sebab aku suke Emo dan name pendek aku ialah Ra.Emora.
Valeria hanya penambahan sahaja untuk sedapkan bunyik nickname aku.Hehe..Tiada kaitan dengan mane2 pihak.
5) BLOG SENDIRI...PANDANGAN?
Pandangan dari bebola kaca mata penulis sendiri
=Makin lame aku nampak ade perubahan yang cuba aku lakukan untuk menaikkan lagi ke-mature-an  blog ini setanding dengan umur aku sendiri.
Dari permulaan entri yang telah dipost pada Jun 2009,sekadar ukiran bahasa inggeris di entri,perlahan2 masuk ke translation bahasa melayu.Lepas tuh aku cube memasukkan hasil artwork dan snapshot aku ke dalam entri untuk lebih sedapkan pandangan pembaca blog aku.
Dan sekarang,aku cube mengetengahkan konsep bercerita dalam entri aku untuk tidak membosankan para pembaca dan pengunjung senyap blog aku.
6) PEMBACA/READERS?
Kebanyakan pembaca yang hadir ke blog aku ramai dari GB.Sebab dari GB lah bloggers dapat tau blog aku dan menziarahi blog.Ade juga kenalan rapat dari U,matrik,Myspace,Facebook yang membace blog aku.Kirenye average readers yang masuk ke blog aku adalah dalam sekitar 12 tahun ke atas. Hehe.
7) FIRST CONTEST??
First contest yang aku masuk dalam blog ni ialah Black and white contest..Kut..Rasenye lah..Aku pun tak pasti.Huhu..

Last sekali aku nak tag kat budak GB yang rapat dengan aku..Hehe..
Neo
Biel
Ryn
Sweety
TF/MF
ZE
HA
GT
HP
FA

8 comments:

Si Panda said...

panda pun ada... keh keh.. malu i.. :p

Muhammad Safie said...

ok aku ader...hehe..nanti tggu idea..

MIZZNISS said...

hai mora...mizzniss nk pgil mora..cam cute je...hehe... thanx for jawab tag tu.... dptla kenal sket mora ni...nice blog 2 anyway, will follow, byk nk kne bace ni....hehe..

salam kawan..

Emora Valeria said...

Panda dan neo : sile jawab oke tag anda.hehe..
Mizz : Nice tag oke.sebab tuh mora buat.hehe..oki!tq!salam knl juge~

Nabiel said...

erk..
aku kena tag ag!!
hehehe

Emora Valeria said...

seronok?hehe..

ParkAir said...

aku pun kenal blog Emora V ni dari GB, bukan Guru Besar ya tapi Geng Blogger. Yay!!

Emora Valeria said...

ye parkair!anda pun begitu juga!yeay!