17 April 2010

Facebook website untuk mencari kawan ke atau..?

Rude Awakening : Ape nak jadi..
Salam semua..
Makin hampir dengan tarikh 22.4.2010.Maknanya dah makin dekat aku dengan final paper TITAS.tapi buku TITAS ni still dalam pertengahan.Tak habis lagi.Tah bila nak habis aku pun taktau.Mana taknye,baca je dah menguap 6-7 kali. -.-''
Tengah2 sedap baring atas katil menelaah TITAS ni,tetiba roomate aku suruh tengok benda ni kat FB.*sigh..Ade lagi ke...
---------------------
AGENDA PERTAMA
Motif sebenar FB dibuat sebab ape eh?

Aku tengok kebanyakan dari batch aku sudah mula melayan FB.Myspace,Friendster dah lama ditinggalkan.Hanya budak2 yang baru nak naik je pakai Myspace.Bak kata orang.
Tapi hakikatnya FB sudah mulai lari dari objektif sebenar.Kalau korang perasan,FB sekarang bukan menjadi tempat nak mencari kenalan lama maupun baru.Tapi dah menjadi tempat untuk menghina agama.Kadang2 aku rasa dah makin banyak lak post2 sebegini rupa kat FB.Post dah ok,tapi si penghantar komen pulak yang melebih.Aku pun tak paham ape motif mereka berbuat sedemikian rupa?Saje nakkan populariti semata2 ke atau sebaliknya?
Sila klik untuk tumbesaran imej yang hebat

Bukan takat menghina Islam,sempat lagi nak menghina negara Malaysia.Ni pun taktau adakah yang menghantar komen tersebut menggunakan nama sebenar atau sekadar mengambil nama Islam,Siti Aisyah semata2 untuk memburukkan lagi imej Islam?

Aku malas nak bercakap panjang.Dah letih tengok benda2 camni kat FB.Sebab dah makin banyak.Ternyata dunia sudah berada di akhir zaman.Semakin berani mengutuk dan menghina agama.
Harap2 lepas ni kurangkanlah komen2 macam ni.Tak sanggup aku nak baca.

14 comments:

joegrimjow said...

spam je org camni
ade merata2

saya_arief said...

dunia suda parah.
tu je leh cakap.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

astagfirlahalazimm......
sebab tu la kita kena pastikan siapa yg add friend kita tu, jgn sebarang2 accept, agak2 tak sesuai, kita cepat2 delete dari list.

Emora Valeria said...

joe : spam jak.banned sekali.
Arief : tersangat parah.
MM : betul tuh..Takleh simpan dalam list kawan kalau dah jadi camni

|_p0ce_| said...

huish..buruk akhlak&pekerti..langsung x mengendahkan martabat bangsa..kalo diperhatikan ayatnya,dy warga indonesia..betul x ev?

akmal hacks said...

kalau orang tu dah takde ilmu, blum jumpa lg dia dah serlahkan ke bodohan nya

Emora Valeria said...

poce : betul tuh..tapi taktau la maybe bukan perempuan yang menghantar komen tuh.kita bukan tau nickname dan gambar boleh diubah2.

akmal : setuju dengan oendapat anda

ParkAir said...

urhhh teruknya, kebebasan tanpa sempadan la nih. delete terus je kalu ada orang macam tu dlm fren list.

tapi aku masih budak baik kan di fb?

touyakaruma said...

tak berani nak tuduh tanpa usul periksa ... biasanya yang wat camnie orang Indonesia

Emora Valeria said...

parkair : ang memang dak baik pun..hehe..
touya : sebab tulah malas nak panjangkan entri ni..huhu

Nabiel said...

dkt mane2 pn bleh dah ra~
huhuhu~
blog pn ade gak..biase la
dunia dh maju skrng kan~huhu

Emora Valeria said...

biel : taw xpe..huhu...dah tak terlarat nak membaca.

RastaMat said...

salah satu sebab aku xde FB..
tulah die..

Emora Valeria said...

rastamat : oh memang bagus alasan ang weh.