28 May 2010

HDR bikin hati aku suka ^_^

Rude Awakening : Otak tetibe terhenti dari memancutkan idea.
Salam semua..
Lepas entri yang lepas,aku banyak kali jugak nak perah otak aku ni nak keluarkan idea untuk entri baru tapi satu pe pun tak keluar.Kali ni pun aku takde idea nak menaip entri.So,entri kali ni buh foto pun jadilah.
-----------------
AGENDA UTAMA
HDR bikin aku suka
Dalam minggu ni,aku banyak mereleasekan tekanan emosi aku kat Photoshop.Ditambah lagi dengan Photoshop CS5 yang member aku bagi kat aku,aku terus guna.Tapi aku tak edit cam dulu2 dah.Sekarang aku lebih suka edit ke arah HDR lebih daripada manipulation.Mungkin otak dah penat nak pikirkan idea manipulation cam dulu.Ni antara hasil edit aku menggunakan teknik HDR yang aku rase bagi aku still noob lagi.
Aku tak reti lagi nak bagi HDR tu lagi menyerlah.Nanti la aku explore lagi.
----------------------
Ni hasil HDR dari adik aku yang bongsu.Aku nampak gelap =='
Ni lak Ema yang editkan.HDR+Lomo.Nice beb~ ^_^

P/S : Eh mane follower ke 400 aku eh..Aku nak edit gambar beliau.

12 comments:

as sahar said...

ini ke contoh hasil dari CS5?...ermm..

Emora Valeria said...

ade 2 keping je gune cs5.yg len cs4.

Miro Armyrule said...

nice edit...huhuhu

Emora Valeria said...

miro,tq~~

|_p0ce_| said...

haha..ev thanx!!
sure tgh bosan la tuh..haha
keje je la..;p

edzahid said...

wow pakai cs5 :O
brape eh skrang?

SweetyMui2 said...

muahh sket!! hehehe :))
cantekss

Emora Valeria said...

poce,taw xpe.sangat bosan..hehe..
ed,ni member kasik,dye pandai bab2 software ni..
mui2,muah kembali!

nabil_potter said...

cmna nak buat tu?

Emora Valeria said...

kalau ade cs5,senang.memang dah ade function untuk hdr.tapi kalau nak manual,kena on layer by layer.

Ikemal said...

follwer ke 439 mahukan gambarnya diedit emora

Emora Valeria said...

Ikemal,mau ya?ala tapi tak sehebat anda la..camane ni. ^_^