23 May 2010

Umur dan fizikal.Jangan tertipu ^_^

Rude Awakening : Satu,dua,tiga..Satu,dua,tiga..
Salam semua..
Aku rase dari start aku masuk cuti semester sampai sekarang aku asyik dengar nombor satu sampai lapan.Pipi ni tak jugak turun..Haih makin mengembang je pipi aku ni. =='
Foto terbaru hasil tangkapan Anum.Aku sedar pipi aku menaikkan saiz muka 
Ah,abaikan.Lambat lagi nak bukak semester.
------------------
AGENDA UTAMA
Muka kanak2 ^_^
Tepat jam 10.30 pagi,aku ngan abah terus bertolak ke MRSM Pasir Salak.Tujuan utama macam biase,nak melihat anak lelaki keluarga sulung di sana.Lama tak jumpa.
Ni lah adik aku ^_^

Sampai sane,kad pas masuk tak bawak.
'Encik,mintak tolong anak encik tu tulis la buku log masuk kalau tak bawak pas masuk'
Ah sudah..Malas betul nak keluar.Tapi muka tetap berikan senyuman.Nak sorok muka sememeh bangun tido.
Sampai je kat pondok guard..
'Datang ni nak jumpa abang ke dik?'
Aku dah agak dah..=='
'Eh taklah makcik..Ni nak jumpa adik ni..'
'La..Kakak la ni..Umur berape?'
'Dah 20 tahun dah cik..'
Makcik guard pun senyum.Senyum tak caye kut.
Masuk je kete,aku cakap kat abah.Gelak je.
'Kaklong pakai kasut Crocs kut.Tuh nampak cam budak2'
'Yeke?'


Crocs aku~Siap ade Hello Kitty lagi.Hilang jiwa rock aku -.-
Erk..Yela kut.. =='

Aku taktau nak buat muka camane nak bagi nampak diri aku ni umur 20.Pergi mane2 je,mesti orang ingat aku dalam belasan tahun.Tadi tanye ngan ibu aku,aku ni muka budak2 sangat ke.Ibu aku cakapla takpelah muka budak2,nampak awet muda sikit.Nak beli tiket pun dapat murah.
Eh camtuh lak..Hehe.
Aku ingat lagi ade sekali tuh aku nak pergi beli Zan piza depan Billion.Masa tuh aku Form 3.Biaselah masa tengah tunggu pizza tuh masak,pakcik yang jaga stall tuh mesti ade je benda nak cakap.Taknak bagi suasana tuh senyap sangat kut.Sembang punye sembang,tetibe je pakcik tuh tanye.
'Adik tahun ni UPSR la kan?'
'Erm..Pakcik..Saya dah form 3 dah pakcik'
'La...Pakcik ingat kamu ni dajah 6'
=.='
Sabar jela.
Agak2 korang time ni aku umur berapa? ^_^
Aku tau saiz badan dah kecik.Tapi ade lagi yang lagi kecik dari aku.Kadang2 tuh aku pandang je cermin lame.Nak tau gak tang mana yang nampak cam budak2 tuh.Ketinggian tuh toksah kata la,memang aku naturally pendek.Kadang2 tuh,budak2 yang lagi muda dari aku layan aku cam aku ni baye diorang je..Tapi hakikatnye,aku lagi tua dari diorang.
Pernah sekali mase zaman2 aku addicted Myspace,aku ade kenal sorang budak perempuan ni.Mase tuh umur aku dah 16,budak ni baru je 14 tahun.Sembang cam aku baye dia.Siap ber-I You lagi.Aku layankan je.Dah banyak hari sembang dalam komen box tuh,dia tanye..
'You ni umur berapa eh?'
'I?Umur I 16 tahun.Nape?'
'Oh.La..Kakak la ni.Umur I 14 tahun baru.Hee~Sorry ye kak.Taktau la.'
Baru nak panggil aku kakak ye.. ^_^ Tak kesah la dik oi..

Banyak lagi kisah orang tertipu tengok fizikal aku.Tapi nanti berpeluh2la jari aku nak menaip.
Senang cite,aku hepi dengan keadaan aku sekarang.Biar kecik,nampak cam budak2.Tapi yang aku tau,otak pemikiran aku dah makin matang.Dah tak macam dulu.Sekarang aku dalam proses nak matangkan pikiran  ^_^ Janji fizikal nampak muda dari usia.

P/S : Aku ngan adik aku,bagi korang sape nampak lagi tua eh? Jujur aa..



15 comments:

Nabiel said...

adik ko nmpk tua dri ko~hehehe
dn ko nmpk tua dri aku~
wakakkakaa.=P

Muhammad Safie said...

huhu...gambar last tu sebaye tu..
macam couple pun ader.haha

Epul Azimi said...

hahahha(gelak dulu),memang nampak muda dan comel,tak nampak umor 20-an pon,si adik tu posing cam abang plak...hehehe

oReNdeViL'89 said...

miahaha! xpe ar..comey apa jd boodak kecik! ekekekeke~ awet muda,,hehehe

kazirinkato said...

yg 2 abang ek?
hahaha...


http://ceritasekupang.blogspot.com/

afiff edogawa said...

saba ye EV.. Dh msak da ngan situasi kt atas tu..

Emora Valeria said...

neo : agak dah..ibu pun kate camtuh.tuh bile jalan sekali beliau taknak.perasan jadi bf.haha..

biel :ang tuh lagi tua dari aku.wek!

epul,ema : yeke pul?hehe..ni lea wat bahan ni..ema,awet sangat dah ha.hehe..

kazirin,afiff :Abg?adk la.hehe..afiff,sabaq2.kita satu geng.sep2!

nyna said...

kecik kecik comel :)
cewah.ade hello kitty.sep ngn nyna sikit :)

Emora Valeria said...

Hehe..sep2!Nyna pun cute juak!

ARC™ said...

banyak2la minum susu ye. aku plak terbalik..org kate aku nampak tue

Emora Valeria said...

hehe..yela arc.t aku minumla susu banyak2.tapi function kasik tinggi ke tua? ^_^ orang kata ang tua tuh ,tua mana?

Syafiq Kadiran said...

betol la kata pakcik tu...macam dak amik upsr...cam budak2 je....

Best Of Me 321 said...

kecik tul emora ni

Emora Valeria said...

syafiq : nampaknye pakcik tuh tol.huhu..
B.O.M : Memang pun..hehe

Tia z said...

adik you lah x)