11 May 2010

Plan aku di kala cuti semester...Menjadi ke?

Rude Awakening : Seminggu sudah berlalu..Lagi berapa minggu lagi eh?
Salam semua..
Hari ke berapa tah,aku usha kalendar.Lame lagi aku bercuti.Tengok bulan 6,banyak kuning.Oh2 cuti sekolah rupanya.
-------------------------
Dalam seminggu ni,aku tak buat ape2 aktiviti sangat.Dalam plan aku,dah rancang dah untuk isi masa cuti aku.
1.Tetiap petang aku join kelas aerobik.Nak bagi kuruskan pipi ^_^ 
2.Nak belajar main gitar sampai boleh.
3.Balik kampung,belajar masak.


Plan satu
Sila jangan gelak ye.Member2 aku yang dapat tau aku pergi aerobik mesti tak caye.Sengal betul korang ni.. -.- Tujuan aku bukan nak kuruskan pipi.Tapi nak bagi aktif balik badan aku ni yang dah sekian lama dinyahaktif dengan aktiviti luar.Tapi berapa kali kelas je aku dapat join.Semalam aku terpaksa tutup niat aku nak ke aerobik sebab kaki aku yang dah mula rasa sakit dan sengal. T_T Taktau sebab ape.Semalam dah balut dengan halia,kasi baik sikit.Terimass kepada Neo sebab bagi tips ^_^ Tapi hari ni macam makin tak elok lak.Oh nampak sangat kena jumpa doktor. -.-'
Sumber dari Google.
Aku dah lame tinggalkan biologi.Yang aku ingat patella je sebab nama dia kiut. ^_^

Plan dua


Chord A pun aku taktau -.-

Aku dah lama nak belajar main gitar.Sejak dari form 5 lagi tapi disebabkan sikap aku yang agak malas untuk belajar chord,aku hentikan niat aku dulu.Baru minggu lepas aku mula nak pegang gitar lepas aku usha video member aku main gitar.
Malam hari ke berapa tah,aku pinjam gitar adik aku.Mula2 kasi pose dulu dengan gitar.Nampak cam senang je,aku try petik.Oke memang takde rentak langsung sebab aku tak tau lagi mane chord2 tertentu.Punyela mencari tutorial kat youtube tapi tak jumpa gak.So,abah aku bagi buku nak belajar chord2 gitar.


Nilah buku dia.Dari A sampai Z dia ajar.
Baca buku ni,baru aku tau mane chord A,D,E,G,E minor dengan C.Tapi nak strumming aku sangat kekok.Kadang2 dapat bunyi dia.Kadang2 tuh sumbang.Dah tau chord,aku try main  lagu bad moon arising.Sebab main 3 chord je.Tengok kat youtube.Tutorial dari  Marty memang best.Satu2 beliau ajar.Mula2 menjadi.Tapi jari aku still tak lembut lagi,dan2 pastuh takde langsung rentak. -.- Last2 tuh...
Haha..Aku dah geram sangat..
Stop kejap main gitar.

Plan ketiga
Oh Kedah.Nantikan kepulangan kuh..Hehe..
Esok baru nak bertolak ke Kedah.Tiket bas pagi.Hajat hati nak belajar masak ngan nenek.Usia dah makin naik ni,masak pun tak reti. -.-'' Nanti dah reti masak,aku bagitau eh..Hehe.. ^_^
---------------
Agak2 terlaksana tak plan2 aku ni?
Doakan moga kaki aku pulih seperti biasa T_T

10 comments:

FatinSyahirah said...

kenapa dengan lutut kamu? aku pun ada prob ngan lutut ni ha.. dulu pernah injured waktu bersuka. macam mana heh?
kalau ko pun de masalah sama, kita share2 yok.

Emora Valeria said...

Fatin,lutut aku mule masalah mase kat bengkel.punca nak angkat mop je.tah macamane tetibe lutut kanan aku berbunyi.dan2 pastuh jadi sakit.lame sket tuh oke balik.Ni masuk cuti,lepas aku aktif,da start sakit balik. T_T

Muhammad Safie said...

kene adjust skit lutut kamu2 berdua nie..

Emora Valeria said...

adjust camane tuh... ^_^

cronixsoul said...

LoL~ Dtg kedah sebab nk blajar masak rupenye.. hihihi

Emora Valeria said...

ala naim..sambil2 tuh tengok nenek aku.hehe

ParkAir said...

makan chewing gum bnyk2 eksesais pipi. sian muda2 dah sakit lutut..

Emora Valeria said...

parkair,t esok mau cuba.hehe...takpe.t k kut ni.dah jumpe doc dah.

FatinSyahirah said...

owh, ye ke.. maca same je masalah kite weh. nak jumpe doc, tapi malas. boleh tak malas?? kuikui
dulu aku penah jumpe doc, doc kate muscle. pastu, doc kasi krim panas, ngan bandage. malam-malam, lepas sapu krim tu, aku kena pakai bandage. kalu g jalan2 pun, kena pakai jugak. lame2 ok la jgk. tp sebab aku start sukan kejap ari tu, dah jadi balik ni. hadoiii

Emora Valeria said...

Fatin,aku baru je pas jumpe doc.doc pun bagi benda same yg ko dapat.cume dye kate suro g xray.huhu