08 May 2010

Tak perlukan pembedahan plastik ^_^

Rude Awakening : Mata idamanku~
Salam semua..
Kalau korang ade baca previous entri aku sebelum ni,korang akan perasan aku selalu akan on photoshop kalau aku dalam keadaan yang sedikit stress.So entri kali ni memang aku tengah stress sikit.Lepas je aku bukak portal U,memang terus aku kurang mood.Nasib baik adanya photoshop,dah bertambah2 mood aku lepas tu. ^_^
----------------
AGENDA UTAMA
Mata bulat itu comel~

Dari pukul 9 lebih sampai 11 aku mencari idea sambil mencari foto yang sesuai untuk diedit malam ni.Mula2 nak give up sebab takde idea.Lepas melihat tutorial ni,aku terus dapat idea..Hasilnya memang aku cukup puas hati.Dengan guide tutorial photoshop dari website tertentu,aku mengedit muka aku yang pada asalnya tak berapa nak ok.Sila klik SINI untuk melihat website tutorial ini.
SEBELUM
Foto ni memang lightning tak betul
Muka aku nampak gelap
Nampak agak comot
Memang foto ni tak ceria
SELEPAS
Nampak perbezaan ketara tak?
Foto ni dicrop terlebih dahulu
Mata aku bulatkan dengan menggunakan liquify
Mata tu aku warnakan dengan brush
Pencahayaan diterangkan lagi
Linear gradient putih diletakkan di bawah foto dengan Photoscape
Bibir itu pun aku gunakan liquify
---------------------
Tak perlukan pembedahan plastik.Senang saje.Hehe.
Agak2la kan,korang rasa aku ni memang sebetulnya comel ke tak?
Huih soalan~Perasan betul .Haha..
P/S : Memandangkan cuti dah bermula,aku rasa nak bukak balik editing request.Sape nak?

19 comments:

Epul Azimi said...

wah,pandainye,sy nk bukak com pun suruh abg tlg bukakkan...:)

Emora Valeria said...

hehe..yeke ni.. ^^,

pago" said...

haha. tang biji mata tu x tahan
jelas sgt pembedahannya.
:D

Emora Valeria said...

pago,sangat jelas.hehe..free je takyah bayar pembedahan plastik ^^

nyna said...

sebelum : comel

selepas : come.comel.comel :)

Muhammad Safie said...

nakk editing request...

Emora Valeria said...

nyna,tq..hehe..
neo nak eh?

ismishahril said...

haha. smart weh! mata ungu tu terbaik!

NadiaShafiqa said...

mata tu yang tak bleh tahan..
hahahahaha..nice!!!

Emora Valeria said...

Ismi : maseh anda.hehe
nadia : mate edit jadi buullat!hehe..

hack87 said...

cara yg sama yg digunakan utk edit gambar model kat majalah... model2 tu klu xphotoshop bukan cun pon..

ParkAir said...

wahh cumil! mata yang memukau..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

bulatnya mata.dah macam awek komik jepun.hahaha

syaril said...

suke >.<

Qiela said...

hee . pndai u edit . i rse photoshop tuh cm ssh jeh . byk kli try tp ta rti gk . huhu .

Emora Valeria said...

qiela,it's not dat hard once u explore dat thing ^_^
naim,tau xpe. +p
thanx semua ^_^ dalam percubaan untuk menambahkan lagi skill.

farina said...

cumell.. and nak~~~~

olinz said...

orait lah...still kena asah lagi biar nampak real ckit.
^^, kritikan membina ok.
boleh tlg komen je.

Emora Valeria said...

hehe..thanx olinz!akan diperbaiki lagi ^_^
farina nak ye?