30 July 2010

Handphone..Sila cepat sembuh.

Rude Awakening : Oh sudah 30 Julai rupanya..
Salam semua..
Tekak loya.Perut meragam.Kepala pening.Mata kabur2.Hidung sejuk lain macam.Ah sudah.Aku alergik sosej kafe ke ape ni. T_T Setiap kali mamah benda tu,komfem simptom awal akan berlaku.
Doktor,penyakit apa aku dapat ni..
Belum cukup lagi dengan ini,untuk kali kelima handphone kesayangan aku masuk wad.Kena format lagi.
Bilamana malam selepas aku menyambut hari jadi aku semalam,ketika hati sudah seronok,tiba2 handphone aku merajuk secara drastik.
Sim card tak boleh nak dibaca.Contact numbers tak boleh dilihat.Tema handphone sudah gelap semacam.
Dan paling drastik sekali nak charge handphone,takleh nak detect bateri.
Rasa nak mencarut bertubi2.
Ah sengal...
Aku rasa buang duit RM50 begitu saje semata2 nak betulkan handphone.Kalau dikira balik,RM50 didarab dengan 5,dah mencecah RM250.Hurh..Kalau duit ini dihabiskan untuk makanan kan bagus. T_T
Dicuri di Google

-----------------
Teringat lagi masa di sem 2,handphone ini dah merajuk macam gaya di atas.Tapi nak tambah lagi,dengan lagu2 sekali tak boleh dengar.
Tertekan gila masa tu.
Pergi gak kat kedai bawah Bunga Raya semata2 nak check.Bila dah disoal siasat..
'Adik,IC phone rosak ni.Kena tukar.'
'IC phone?' * Muka blur.
'A'ah IC phone.Kalau nak repair balik,boleh je.Tapi mahal la kena bayar.'
'Err..Berapa eh...Tak boleh lah handphone ni rosak.Dah la tinggal satu.'*Buat muka resah bagai hilang anak.
'Nak ikutkan kerosakan,RM150 dik.'
T_T Tidak....
Disebabkan masa tu aku dah tak boleh nak buat ape memandangakn kad waranti aku tertinggal kat Perak,aku meng-iyakan jugak untuk menghulurkan RM150 sejurus lepas eloknya handphone aku.
'Takpela bang.RM150 pun RM150 ah.Janji handphone saya selamat.Abang,simpan elok2 ah handphone ni.Jangan kasi bertambah rosak.'
'Ye dik..Dah2 jangan nangis..'
Bukan abang ni saje cakap camtu.Aku memang dah keluarkan air mata dah masa tu.
==' Punyelah sayang kat handphone tu.
Tunggu punya tunggu,handphone tuh pun siap.Dah tak rosak dah.Aku gembira masa tu.
'Dik,saya kasi angkat RM50 je ni.Tak mahal pun.Kasi format je. ^_^'
'Yang RM150 tu?'
'Saje je cakap camtu.'
Rase nak lempang laju2 je abang kedai masa tu.Nasib baik handphone sudah pulih.
---------------------

Harap2 lepas ni tak rosak lagi.Handphone ni dah banyak berjasa kat aku dari pelbagai sudut.
Orang pernah cakap,baik beli je handphone baru.Tapi aku taknak.Sebab handphone ni pemberian abah sebab dapat masuk U.Amat bermakna bagi aku.
Kalau nak tukar handphone baru,biar handphone ni berjasa sampai rosak betul2.
Handphone..Cepat sembuh.Aku rindu dah ni..


11 comments:

Tengku Mann said...

wah!!! sayang giler handphone tu...belajar la format sendiri...tentu boleh punya..

Emora Valeria said...

mann,mestilah sayang... T_T nantilah belajar sendiri.takleh ni duit asyik habis kat situ je

afiff edogawa said...

sian dye... huhu

kesayanganku masuk wad

afiff edogawa said...

eh, salah bg link pulak... hihi

http://afiffedogawa.blogspot.com/2010/07/kesayanganku-masuk-wad.html

fndrocka said...

apsal asyik rosak memanjang...kau taip mesej guna kaki ke..kui3..

sayang benar kau yee..sampai nangis tuu..gila rare.

aku pernah buat hp aku mati kelemasan dlm poket sluar.adalah dlm beberapa kali.

Emora Valeria said...

fnd,lemaskan handphone kau?camane tu?teringin aku nak tau.

mizangmat said...

tukar hp baru..nokia.
sony ericson can't go.

NOKIA 1280(terhangat d'pasaran)

Emora Valeria said...

tapi sony ericson kamera dye best..uhuhu

Ervina Razali said...

nasib kite sm...
hp rosakkk!!

ZACK ENTRY said...

patut la pic semua cantek2, hp agak terbaek..hehe



salam singgah dari ZACK ENTRY

DiNa-DiaNa said...

bile satu hp murah r..backup hp ne..
repair-repair gak..
kurangkan gune yg lame ne..

dina wat cmtu..huhuhu...