03 July 2010

SocialPlus?Sosial tambah ke?

Rude Awakening : Mata ngantuk.
Salam semua..
Pagi tadi on tv,ada siaran ulangan perlawanan bola malam tadi.Terus tukar channel Disney.Haha!
Nak tidur balik tapi nak elakkan diri dari kena marah,baik aku tahan mengantuk.Sape suruh tidur lambat semalam =='
------------------------
AGENDA UTAMA
Facebook berwajah baru kalau guna ini.
Sedang kusyuk melayan bebudak ni bahan aku sebab Brazil kalah,tetiba adik cantik ni kasi wall post kat FB aku.
Bila masa lak FB leh tukar kulit ni..
Aku pun check la wall dia.Oke still warna biru.
'Ra,kena download dulu benda ni.Klik kat link aku bagi tu.'
'Oh jap nak try.'
Nama installment ni comel gila nak sebut.SocialPlus. ^_^
Dan bila sudah didownload dan install,pertukaran wajah akan bermula.
Original
Lepas SocialPlus diinstall.Comel kan?
Meh aku ajar korang ye.Kalau nak la.Taknak sudah.
1. Klik pada link Social-Plus untuk download extension SocialPlus di FB.
2.Lepas klik link tu,dia akan ke page ni untuk korang download.Klik pada butang download.
3.Lepas korang klik download tu,dia akan mintak korang pilih mana2 option.Bagi aku,aku selalu gunakan Chrome.So aku klik je lah kat butang download pada Chrome option.
4. Macam biasa,lepas download kita install.Klik pada butang Install.Senang kan?
5.Dah install,korang usya balik FB korang dan korang akan nampak ada button SocialPlus! kat upper bar bersebelahan dengan account setting.Klik pada SocialPlus! tu untuk korang adjust warna layout FB,dan ape2 setting yang korang nak ubah kat wall korang.
Klik untuk tumbesaran besar.
Asal aku suka buh SocialPlus ni?
Sebab ada tambahan sikit kat page.Oke warna layout memang dah ternyata bertukar wajah.
Yang paling aku suka dan teruja sebab ada 'I Don't Like' button kat sebelah 'Like' button.Boleh unlike status korang. ^_^
Lepas tu ada rate status.Yang bintang comel itu.Yang tu aku tak teruja sangat.
Style font juga korang boleh ubah.Ada kat atas status box tu kalau korang perasan.
Smiley juga ade.Tapi yang tu sampai sekarang aku tak jumpa. =='
------------
Ha tu jela setakat ni.Aku bosan,sebab tu aku kongsi benda ni.Ngahaa!
Sejuk mata sikit tengok layout warna lain.Asyik biru je,kang biru otak aku. 
=='

11 comments:

oReNdeViL'89 said...

pnh install, lama da bnda tuh. urm, mcm x bpa ok sgt kot, bg ak. lgpun hnya dpt display utk sndri2 jer SP tuh, mcm i dun like pown org xtaw

Emora Valeria said...

aku tau.sebab tuh aku letak kat blog.ngehee! ^_^

afiff edogawa said...

ape yg comel!!?
x suke!!
anda telah mencabuli hak asasi pengguna facebook seluruh utem!!

kenapa??

sebab facebook mestilah warna default(biru), baru la boleh teringat kat utem bila bukak facebook!!

p/s: haha, ske ati la nk kaler ape..

Emora Valeria said...

uit!haha..cukupla biru berlambak dalam website.takmau biru dah.utem sem depan kasi tengok puas2.hehe.

Tengku Mann said...

wah...cepatnye ra wat entri pasal socialplus ni...saya baru semlm t'pikir nak wat entri ni gak...pantas betul... :D

Emora Valeria said...

hehe...mann,lepas buat terus post.

Tengku Mann said...

yg ni pun kebetulan jugak ke ra? hehe..^_^

sasuke said...

emora.. ni fb version baru ke

Emora Valeria said...

sasuke,takde ah.kalau ko install extension ni je baru dapat wajah baru ^_^

jUst skyNNiEy said...

MENARIK ! gracias :)

Emora Valeria said...

same2 ^_^