17 November 2010

Di pagi Raya Aidiladha...

Rude Awakening : Pagi buta...
Salam semua...
Jam sekarang pukul 8.25 pagi.Ye solat raya Aidil adha tengah berjalan sekarang  ni.
Yang aku duk menaip entri kat blog.Tak raya langsung aku ni. T_T
Nak dijadikan cerita pendek,malam tadi dah plan dengan budak rumah nak bangun awal.Nak solat raya.Ye la raya kali ni je tak beraya dengan keluarga kat negeri masing-masing.Tapi bangun2,dah takbir dah.Jam dah pukul 8 pagi dah mase tu.Ala melepas aku raya kali ni nak solat same2 dengan member dan para jemaah Melaka.
Sedih tau tak.Nasib baik bukan 'Selamat Hari Raya Aidilfitri'. Kalau tak mau meraung aku kat sini tak dapat balik sebab exam.
Ala poyo je cakap kat ibu,'Ibu,along tak balik beraya kat rumah sebab dalam minggu exam.Takut tak terbukak buku ni.'
Tapi hampeh hari ni dah Rabu.Lusa dah exam Tech Com,tapi baru bukak bab Fragments.Yang add-ons,bla3 tak terbace lagi ni.
Ape nak jadi ni Ra.. T_T


Pagi raya camni aku rasa sunyi je tanpa keluarga.Ala rindu gila kat diorang.Ye dua bulan aku tak balik.Rasa kali ni makin kuat rindu.
Takpe,24 haribulan aku dah balik Perak dah.Nak tenung family aku lame2.
Boleh tak camtu?
Abah,ibu..
Sori tak dapat balik.Along teringin sangat nak balik beraya,tapi sebab still dalam exam,Rabu depan dah nak balik,so balik terus untuk minggu depan.Tak dapat nak merase lontong raya adha ni.
Safwan dengan Syazwan lak,kaklong nak mintak maaf eh tak dapat nak beraya ngan korang.Agak2 gambar raya adha yang korang tangkap pagi tadi,nanti kaklong photoshop,along paste je gambar along kat sebelah korang.


Eh dah la.Pagi raya nak membebel,baik aku siap nak beraya.
Selamat Hari Raya Aidiladha semua!Lembu sekor! =p
Sumber Google.

7 comments:

Mya Amira said...

Selamat hari raya aidiladha! :)
x balik rumah jgk.. ry dkt melaka... sedih kan,hhuhu..

two beginnings said...

sempat la nk p raya td..fahmi pun 8.10 baru bangun,nasib baik mak call..hehe

Nabiel said...

Salam aidiladha ra~
snyp jek skrng yea?=)

Kasim™ said...

salam lebaran

Emora Valeria said...

Biel : aku takde idea dah la nak update entri sekarang..haha..tuh senyap. ^_^

Mya : same here la.

Kasim : salam lebaran as well! ^_^

fahmi : ok la tu.yang ibu nye duk kol tepat2 masa takbir. =p

Emora Valeria said...

Biel : aku takde idea dah la nak update entri sekarang..haha..tuh senyap. ^_^

Mya : same here la.

Kasim : salam lebaran as well! ^_^

fahmi : ok la tu.yang ibu nye duk kol tepat2 masa takbir. =p

Mohd Nasri Md. Nasir said...

techcomm?? sng je..hahaha