25 November 2010

Hari pertama di rumah...

Rude Awakening : Hari pertama di negeri pertamaku..
Salam semua..
Alhamdulillah,akhirnya setelah dua bulan aku tak balik rumah,akhirnya sampai jugak aku ke tempat kelahiran aku.
Muka gembira nak balik Perak petang tadi =p
Bukak mata dari tidur sebab terlampau letih(bukan sebab driving tapi tidur lambat-bangun awal), aku tengok adela perubahan sikit kat tempat aku.Tesco pun dah ade dah badan dia.Tapi tak sepenuh recover.
Sape yang cakap Tesco dah siap,siap kau.Bagi harapan palsu betul.
=='
--------------------------
Macam biasa,balik rumah bukan capai remote control tv,tapi capai laptop nak online.
Benda utama nak buat,mesti FB,takpun blogwalk.
Tengah-tengah syok baca status orang kat FB,tetibe sorang mamat ni YM.
VC : Salam
EV : Wasalam
VC : Katne tu??
EV : Kat rumah dah.
VC :Erm..umah kat ne da? da lupe da
EV: Manjung da
VC: Manjung?Mane tu?
EV: ==' Perak la.Takkan taktau
VC: Taktau la
(beberapa saat lepas tu)
VC: Manjung.. Ilmu bru tu.haha
(Terus tak dilayan sebab dah terlampau geram)
Pftt!Patut aku yang gelak,bukan dia.Hampeh cikadak betul.Ilmu baru ye.
Ye aku tau Manjung boleh dikatakan bandar yang kecil,kalau nak dibandingkan dengan Ipoh.
Bila post status camni kat FB,baru aku tau bukan dia saje yang taktau Manjung tu kat mane =='

Hurh.Haru biru otak aku tengok.Senang cite,lepas ni aku cakap je la aku duduk kat Lumut.
Kalau Lumut pun taktau..Aku taktau nak cakap pe dah T_T
P/s : Ape guna internet.Search kalau taktau.

2 comments:

aion said...

Manjung famous ade Venice Perak kott :)

Emora Valeria said...

hehe..betul2 ^_^