02 March 2011

Tu dulu..Sekarang dah tak macam dulu..

Dah masuk bulan Mac,tapi entri untuk bulan lepas baru je empat.
Dah lama sangat tak perah idea,duduk update status facebook sampai dah tak terkeluar kata-kata
Mungkin semak dengan kerja assignment dan projek yang tak sampai berpuluh juta
Ala macam dah jadi engineer je kau,baru je student sepanjang masa

Banyak peristiwa dan cerita di bulan dua
Entah mana cerita aku nak mula
Bukan cerita baik,agak-agak semua macam buruk belaka
Tapi sekarang dah tak kisah sebab aku bahagia gembira =p

Bermula dengan si mulut pendusta
Yang dulunya kawan tak kenal susah senangnya
Yang dulunya selalu bercerita segala mala
Yang dulunya sangap dengan Photoshop hendaknya

Tapi tu dulu..Sekarang dah tak macam dulu
Perangainya yang saban hari semakin gelap gelita
Entah apa yang dicari sampai sekarang aku tak terbaca
Every single one of them dia nak mencari problema
Mungkin emosinya dah bergolak semacam monyet tak jumpa sarangnya

Kepada si mulut pendusta
Seriously I don't even care
Of what you think and what you said
A crown of stupidity should be given to you
For every thing you said before seems to come back to you

Kemudian munculnya si hipokrit duka
Yang dulunya dianggap sebagai kawan sedih dan gembira
Yang dulunya dianggap personaliti yang membara
Yang dulunya dianggap berani di mata kami hendaknya

Tapi tu dulu..Sekarang dah tak macam dulu
Dari gembira menjadi diam seribu bahasa
Dari dekat,dijauhkan diri olehnya
Bila ditanya,semua cukup OK baginya

Tapi di belakang,lain pulak ceritanya
Every single thing nak diupdate di Facebooknya
Semacam nak meminta simpati dari dunia maya
Mungkin cara tu saja nak diluahkan,biarin aja

Kepada si hipokrit duka
No need to be a hypocrite in front of us
Just show your inner emotion and said that you want us back
For I know deep down inside, you are struggle to death
Like what I said, it's your own fault that you made it this way

Cukup sudahlah aku berbicara
Apa yang aku cuba buat,hanya sekadar melihat dari mata renungan sahaja
Tak perlu nak bising bercerita,sekadar berdiam diri dan ketawa
Melihat kerenah kedua-duanya

Bukan nak membuka pekung di dada,hanya sekadar nasihat sahaja
Tak perlu nak menjadi someone else yang akhirnya jatuh di mata dunia
Tak perlu nak menjadi egois semata-mata
Tak perlu nak menjadi hebat dengan akhlak tak berguna 
Kerana dengan sebab-sebab ini,kamu hilang kawan dalam sekelip mata

Aku hanya sekadar manusia biasa
Yang punyai emosi dan sabar yang luar biasa
Tapi sabar itu ada limitnya
Kau buat begini,aku buat balik seperti ini
Tapi bukan secara terbuka,sehalus-halusnya aku cuba
Kalau bukan dari aku,dari orang lain yang akan balas balik
Dah itu namanya HUKUM KARMA..

Just like I said before
I don't care if you said I'm stupid or whatsoever,but think back again..That word reflects to you back for many reasons.

12 comments:

apisv2 said...

thumbs up;)

Iznie said...

like this post! sokong! =)

Emora Valeria said...

apis : tq ^_^
iznie : ang paham ka?bagui ang na =p

Iznie said...

aku paham la cik rara oii..xpa2, kita sama2 kena, tapi aku kena lagi terok kot..aku tak pandai buat ayat cam ang! ang dah terer blogging2..aku merangkak2 lagik! huhuhu..nice blog neway!

Emora Valeria said...

takpa..slow2.t ang terer ah.don't worry ah. =p
btw,terima kasih a balaskan revenge untuk aku.miahaha.~

Iznie said...

not a big deal dear. relax sudah. kita tak salah. kita cool je sis. sebelum nie aku tak kenal ang, ang kena ckp ngan aku dlu baru aku bleh. nie, eeeeee segan aku. sanggup aku jadi budak kerek auw! neway gila suka ngan post hang. sumpah dia terasa wa ckp lu!

Emora Valeria said...

kalau dia terasa,aku memang suka lah. =p
aku dah lama simpan dendam kat dia lama dah.nak tengok blog dia pun tak boleh dah kan.so aku diam je dari jauh.nak tengok dia boleh ke survive dua orang camtu.

Miss Coklat said...

hahahaha..depa kutuk orang pandai..bila kena kutuk balik?? ish2..kalau depa tak mula, aku takkan mula..dah orang pijak pala kita, mana bleh dok diam2 kan? hg yang senyap pon kena kutuk gila..xpasai2..kalau berani awat hide blog kan??

Emora Valeria said...

ha tu la pasai..aku terima ja.dah biasa.tapi penat weh,diam pun duk bising gak,tu aku bengang.rajin lak kutuk bf aku dalam blog dia.memang hampeh.
aku duk cari link blog dia tapi duk private.aku tak sempat nak printscreen. =p

Miss Coklat said...

aku pulak gado ngan classmate aku daleel sebab dya laa..dya kata kat bf hang anjing..post kat wall aku pulak tu..tiba2 daleel coment kat status aku yg lain, then si gemok tu mai tuju kata kwn aku tu anjing pulak. bodo tak bodo la sgt. free2 ja kwn aku tu maki aku balik.

Emora Valeria said...

ha takpa.sekarang ni biaq pi aku nak tengok dia boleh hidup ke tak dengan sorang lagi tu.
=p

Miss Coklat said...

biaq ja depa tu. belagak siap mentang2 dah ada keta. aku nak tgk mampu dak kuaq enjoy. sbb nak tampung dwet makan pon xleyh, nie kan pulak dwet minyak. hahahaha. patot kita la kena belagak sebab kita KAYA. kaya budi bahasa skit dari depa tuh kan? hehehehe...aku bab ngata kat dya memang terer!