23 December 2009

Asal usul aku menyukai genre ini

Rude Awakening : Amende yang ko nak sampaikan ni wahai cik Ra?
Terdetik di benak hati untuk mengepost entry tentang genre muzik.Ha,bukan aku ingin merungkai maksud genre maupun menceritakan tentang ape itu muzik.Tak paham maksud tuh,check je kat wikipedia ataupun kamus dewan,harap maklum.
---------------------------------------------------------------- 
'Ko suke genre ape eh?',tanye member aku suatu ketika dulu.
'Semua genre aku suke,tapi yang da best rock ah.',jawab aku.
Ra,menipu je lebeyh nie.Muke cam dak suke genre balada yang tangkap leleh je.Hampeh tol.-.-'
Ini fakta tentang diri aku..Aku suke genre rock.
Tak caye,tengok list lagu2 dalam handphone.
Camane aku lea tersangkut kat genre yang memang langsung tak kena ngan penampilan aku neh?Punce ni bermula mase form 3.Mase tuh ade pertandingan band.Sesape lea join.Janji bergroup.Da name pun band,takkan nak go solo.-.-' Mase tuh famous gile ngan lagu2 dari Green Day,Muse,Blink 182,Good charlotte dan band2 tertentu yang mantop pade zaman tuh.Dua lagu  yang membuatkan aku terus menyukai genre rock ni,iaitu lagu yang member2 aku persembahkan mase pertandingan tuh.Lagu Boulevard of broken dreams dengan Time's running out.Sejak tu la aku mula mengumpul lagu sebegitu rupa.
----------------------------------------------------------------
Now anda da tau genre yang aku suke.So,spesifikkan lagi ke lagu2 genre ini.
Banyak lagu2 yang aku dengar sebelum ni membawa makne kat aku.Sebab ade yang boleh aku terus ingat kat insiden tuh and mudah untuk aku mengingati seseorang hanye pada sebuah lagu.
1.Boulevard of broken dreams-Green Day
Mengingatkan aku kat Fahmy,budak yang suke kacau aku mase sekolah dulu.Dia a  yang nyanyi lagu ni  mase pertandingan band tuh.And aku admit suare dia sedap.Haha.jahatnye aku.Sori Fahmy tapi aku suke kau nyanyi lagu tuh.
2.Time's Running Out-Muse
Mengingatkan aku kat Hadi dan Ekin.Hadi,suare best bile dia nyanyi lagu tuh mase pertandingan tuh.And paling aku ingat betapa bestnye guitarist dia memetik gitar letrik dia.sebijik cam lagu tuh.Ekin lak sebab dia pun suke lagu nie.hehe..
3.Sugar we're going down-Fall out boy
Lagu ni yang buatkan aku mula menggilai Fall Out Boy mase tuh.Thanks Aiman.U make me feel special at that moment.He's da one yang suro aku dengar dat song =)
4.Helena-My Chemical Romance
Aku suke lagu nie sebab muzik video dia.Lagu ni aku mesti ingat kat Rizwana sebab dia pun satu kepale ngan aku menyukai lagu uh.Sejak tuh la kami menyukai MCR.
5.Who knew-Pink
Suare serak basah Pink dan lirik yang mendalam kat lagu nie mengingatkan aku mase aku breakup dengan ex aku,Aiman.Giler menghayati tol lagu tuh sampai nangis.Ceh.
6.Decode-Paramore
Mengingatkan aku kat Emobel.Sape taktau sapekah gerangan mamat nie,sile bertanye.hehe..Rentak dia kut yang watkan aku ingat kat dak ni.hehe..
7.New Divide-Linkin Park
Terus teringat kat James Jaba. =p Aku taktau nape.huhu..tapi lirik lagu tuh best dibace dan didengar.
8.Ignorance-Paramore
Lirik dia memang kena ngan jiwa aku mase aku breakup ngan Bel.Memang terase oh di pihak Bel.Hee..Sori Bel. XD Melekat lagu ni kat Bel till now.haha..
9.Comatose-Skillet
Armsyar!Dia yang suro aku dengar lagu ni!And I love it!Thanks bro!
10.Looking Glass-The Birthday Massacre
Terus mengingati Fareeza aka Bintunk!Ha sebab pe,sebab dia tolong aku downloadkan lagu ni dan dia pun menyukai lagu tuh..Lirik dan rentak lagu ni terus masuk ke jiwa aku bile first time mendengarnye.So thanks jugak kat Chapy,one of myspacer sebab letak lagu ni kat page dia dan aku terus ke youtube untuk mendengar.hehe..

Ra,ko nak list semua lagu ke pe ni..
Penat bace ye..hehe..aku stop sampai 10 saje.So,ape lak genre kegemaran korang ye.Teringin aku nak tau.Sekian.
P/s:Saye tiade idea untuk mengukir satu entry post yang menarik hari ni.Harap maklum.huhu..

10 comments:

oReNd3ViL'89 said...

OMG!!!!!!!!! suma tu febret aku! layan weyhhhh..hahaha
high 5!

Emora Valeria said...

oren:wah ade geng!five2 ah!haha.

oReNd3ViL'89 said...

lagu suma tu bezzzzzzz glaaaa beb. tp mostly ak suka band ar XD
lyn omputih, tp lg myu tarak weyh..hahaha

Emora Valeria said...

oren:sekepale doe ngn aq!

zack zukhairi said...

Th killers , avenged sevenfold, the strokes, three day grace and much more. gi try dengar. tu sume band fevret aku.

Emora Valeria said...

zack:yes geng bertambah.Band ko listkan nie aku pun minat.

bintunk ungu said...

yeahh babeh~~ love the vibe..bang the head~~
ouhhh yeahhhh!!

Emora Valeria said...

bintunk:Oraiiiit...hehe..

zella said...

suke sgt lagu2 my chemical romance dgn muse!

Emora Valeria said...

zella:same with mine yo!gimme five!