21 December 2009

Bukan senang nak dapat

Rude Awakening : Menggeledah barang di bilik atas tepat jam 8 malam
Da tatau nak watpe tadi,aku terus menuju ke ruang atas rumah aku.Bukan saje2 nak naik atas tapi aku dari minggu pertame cuti terpikir mane la aku letak lukisan2 aku mase sekolah dulu.So,dengan rase rajinnye,aku membuka kotak merah yang paling besar kat atas meja..
Penuh dengan buku form 1 adik,aku menolak lagi buku tuh ke tepi dan mengorek lagi isi kotak tuh.Finally!Aku jumpe jugak!Ibu sembunyik harta khazanah aku dalam nie rupenye. -.-' Bukan lukisan saje yang aku jumpe,surat2 aku yang member bagi,kad2 raye dan besday still  tersimpan elok dalam kotak tuh.Dulu,tangan aku ni senang je melukis tapi sekarang tak lagi -.-' sedeyh,tapi seronok bila tengok balik lukisan2 aku mase dulu.Grafiti2 yang tak bape jadi pun aku simpan.hehe
 
 
 
 
Nilah hasil kerja aku mase sekolah dulu.Dulu rajin giler memegang pensel dan berus.sekarang klik2 di photoshop saje.hehe..
Pastuh,aku melihat lak isi kandungan dalam kotak kasut yang aku jumpe dalam kotak besar tuh.Huu..penuh kad2 yang member aku kasi mase sekolah dulu.Nasib baik aku simpan.huhu..'Ra,pe barang kad2.Sekarang da ade handphone,mesej je.',ni budak zaman yang tak tawu ape itu kad yang berceloteh.Senang je aku menjawab,aku lagi suke menerime kad dari mesej2 raye yang salu masuk dalam inbox aku.Mesej melalui handphone bole diforward2.tak original.Kad2 raye,wish yang original dari penghantar tu sendiri dengan hasil tulisan dia.Tapi kena terima gak,sekarang aku da tak dapat da kad2 camni.huhu..-.-'
Kad2 raye dan kad besday aku since form 1
Lepas menjengah kotak penuh ngan kad,aku membuka kotak kasut kedua.Oh,surat2!Bukan dari ex2 dulu.haha!Ni surat dari member2 aku bila diorang da masuk asrama.Mase tuh mane gune handphone g nak anta mesej.Panjang berjela surat2 yang diorang bagi,so aku go through je.Ade satu ni je surat yang aku bace,sebab surat tuh dipost kat aku mase darjah 5.Dari kawan baik aku mase sekolah rendah dulu,Ruzana.Aku tak tau dia kat mane skunk nie.Aku terharu bila bace ayat ni dalam surat dia.
...'Saya nak beritahu awak yang kamu adalah kawan karib saya,cuma saya je yang tak meluahkan isi hati saya kat kamu.Saya takde kawan rapat lain kat sane sebab teringatkan kamu.Kamu seorang je kawan baik saya'..
Huu..Ruzana,kalau kau tetibe singgah blog aku,aku just nak bagitau yang aku rindu kat kau ok.
Nila surat2 yang aku dapat.hehe..
Oh2,dan last sekali aku terjumpe CD nie!!Oh akhirnya ketemu jugak aku ngan CD kesayangan aku.Ye ah,first CD original abah kasi mase besday aku yang ke berape aku tak ingat.Dulu aku fanatik Fall out boy.Teringin sangat mase tuh nak beli CD dia.Bila dapat je,oh gumbira tak terkate.Hee.
Ha tu CD Fall Out Boy originalnye.Belakang tuh CD BSB,Riz yang bagi as a present for my besday.Bunge ros plastik tuh Eshe bagi mase form 4 kut.Mase tuh Hari Guru.Eshe,jangan ingat aku da buang ye ros ko bagi neh.hehe..
Kesimpulan yang aku lea wat,sayangilah harta anda.Hehe..takdelah.Aku just boleh cakap,barang2 yang membawa kenangan manis maupun pahit bukan senang untuk dicari balik kalau hilang begitu saje.

18 comments:

zack zukhairi said...

bile ternampak tikar yg dianyam tu, teringat plak aku dulu2 pon penah buat! hehe

Emora Valeria said...

zack:rasenye wajib kot wat mende tuh.hehe..

oReNd3ViL'89 said...

bykkkkkkk tol surat cinta..hohohoho
femes ko ni ea :D

Emora Valeria said...

oren:surt cinta aku tah hilang ke mane.tuh surat akademik mmber aku kasik.huhu

syaril said...

waa manyaknye harte karooonn :)

Emora Valeria said...

syaril:hehe..taw xpew

HEMY said...

aku pn ada simpan sume surat2 lama..kad2...rasa precious sangat

Emora Valeria said...

hemy:betul2..syg o kalau terdelete ke smph..huhu

Farah Annysa said...

aku igt aku je suke simpan bnd cmni. mak asik mrh sbb suke tmbh harta karun sedia ada. haha

Emora Valeria said...

farah:tpi best o simpn mnde2 nie.mak aq pn nk buang da mnde2 ni,tpi seb bek x.huhu

Aidi-Safuan said...

nancy drew xleh bla.hehe

Emora Valeria said...

aidi:ehe..dulu minat buku tuh ah.huhu

syera said...

yupp ! thats true . klo wish mlalui msj ta feel sgt . lgpown grenti terdelete punyer .

klo kad ley wt kenangan smpai bile2 :)

ayisy said...

salam. suke dgn graffiti tu. dulu zaman sekolah ramai kwn lukis graffiti. tp tangan saya keras tak reti lukis. lukis guna graffiti maker jek kat internet. hehe..

Emora Valeria said...

syera:tol2.msg lea terdelte begitu saje
ayisy:hehe..tgn sye pn da keras nk lukis grafiti skunk nie

nur said...

waa surat die..huhuhu ;p

ZulhilmiRosnin said...

graffiti? http://zulhilmi.rosnin.com/blog/vandalisma-kedai-gambar-3/

Ismail Noh said...

very sentimental~good :D