21 December 2009

Cokeaholic!

Rude Awakening : Bluuurrr -.-'
Cokeaholic tuh pe weh?Yang salu dengar pun,shopaholic.Ngee!It means I'm totally addicted to coke.Air berkarbonat yang berkuasa teramat tinggi dari segi gasnye.Bukan gas kentut eh.
Aku dah mengalami masalah ni since when eyh..Lame da kot.Aku rase da sebati dengan kandungan gula yang agak melampau dalam air coke tuh.Sebab pe eh aku suke minum air tuh..Sebab bile da minum,sakit pale hilang serta merta.Aku sanggup gak beli 2 tin untuk lepaskan tension aku (penah terjadi ketika di kampus).walaupun aku tau air coke tuh tak elok,lea kena kencing manis,tapi aku tetap minum.huhu..
Da memang menjadi kebiasaan bila selalu kena sound ngan member2 aku sebab selalu sangat minum coke.Hee..Penah sekali aku batuk sebulan kat kampus.Tapi gatal gak nak minum air coke.sebab tu makin teruk.Da la mase tuh tengah H1N1,nasib tak kena suspek.Padan muke.Sejak makin teruk tu la roomate aku melihat gerak tari aku di kedai runcit.Dekat sket ngan peti sejuk yang penuh ngan tin coke,roomate aku da bagi pandangan yang tajam setajam pisau dapur.erk,terus ta jadi beli.huhu..Pernah sekali,salah seorang member aku suro aku minum dua tin coke sekali gus.Dia belanje,so aku minum je la.balik tuh,terus muntah.sejak ari tuh,aku da jarang minum air tuh.Ta sanggup tengok muntah aku kaler hitam,walaupun hakikatnye itu kaler kegemaran aku.Sengalnye budak.

Tapi lame2 tuh minum balik.haha..
So konklusinya,aku tatau camane nak stop.huhu..

10 comments:

Aidi-Safuan said...

hahaha...ganti la dengan air lain.
100 plus ke

Emora Valeria said...

100 plus ta sedap oh.

Farah Annysa said...

coke mmg best.

aku zaty said...

haha.. coke de best!=) btol2,100 plus xsedap..

PrinCe_TopEx said...

coke xbest...
root beer ag beshhh...
campur ag ngn float kn...
pehhh...sedap gyle...

Teyn said...

lol.. i lak x leh minum coke... gasnye tersgtlah kuat.. nk minum pun agak susah.. hehehe.. x tahan... =p

rizputra7 said...

bila cerita pasal coke..aku teringat iklan coke bila minum bergegar satu badan....tak terbayang aku macam mana ler ko berrr

ayien ; iena said...

da tahap bahaya ni. haha.

HEMY said...

dh betul kawn ko nye cara tu...ko mintak sapa2 belanja banyak2 coke..smpi kau trauma..ahahahaha

tp bahaya coke tu..

Emora Valeria said...

hemy:itu agak melampau..hehe
Ayien:yes mmg da bahaye.huhu
Riz:Oh2,tuh aq pelik.aq minum xrase pn bdn bergegr,tpi tgk mmbe2 aq minum,gegar jap bdn.huhu
Teyn:Yea my friends said da same thing.xthn ngn kekuatan gas.hehe
topex:tol2!sdp oh!
zaty:ha taw xpew