24 December 2009

Jrenggg...Gitar berbunyi

Rude Awakening : Foto di atas bukan aku ya.Harap Maklum.
Nape sampai sekarang aku tak dapat nak main gitar macam budak kat foto tuh.. -.-'
Dalam mood sedeyh seketika.Maaf.huhu..
-----------------------------------------------------------------
Tepat jam 8 malam sebentar tadi,aku ternampak buku tebal yang  bertajuk 'How to play a guitar'.Dengan sekilas lipas,aku pun menggrab buku itu dan bace.Buku tuh da sekian lame duk dalam almari tuh tapi baru sekarang aku tengok.haha.sengal.Pas bace tuh,aku terus menyuruh adikku mengambil gitar kapoknye.Aku ingat senang,sebab tengok dalam buku cam senang je.So,aku try.First attempt,jari kekok giler menekan string.Budak baru nak belajo memang gini mulenye.huhu..
Terus give up.Baru yang easy part.haha..Dan2 terus alih mukesurat lain.Chord G dan Em mule menyusul.Try lagi.Ade bunyik sket.Tapi ta sedap didengar.Sedeyh kembali.-.-'
So,aku terus memanggil abah,suro dia maen satu lagu depan aku sebab mau usha camane dia petik gitar tuh.Aku nganga sepanjang mase.Sebab bunyik gitar mase abah aku maen sedap.huhu..Aku maen takde melodi langsung..-.-'
Bila abah aja camane nak petik chord A,B,C dan G,aku tengok senangnye.Tapi bile try tak sedap langsung didengar.Kalau main depan orang ramai ni,mau tak kena baling ngan tomato. -.-'
Akhirnye..setelah banyak percubaan bermain gitar walaupun basic tidak menjadi,aku give up seketika.Simpan kembali gitar tersebut dalam beg hitam.Nantila mintak tolong sape2 ajarkan,kate aku.
-----------------------------------------------------------------
Tapi takpe,dunia ni memang aku ta reti main gitar.So aku pegi ke dunia lain sebentar.
Jeng3~
Ha tu lah aku.Haha.Agak seksi dalam dunia tuh.
Rock Riot World.Dunia nie la aku jadi reti main gitar.Siap ade kipas susah mati lagi tuh.
Tengok tu aku main gitar,Sangat hebat menekan keyboard saje.huhu..-.-'
Koleksi gitar aku.
Haha,aku tau macam budak2 main menda tuh tapi game tuh je la lea wat aku reti petik gitar seketika.Ceh.Sengal la kau Ra.Tapi aku tetap nak main gitar di dunia realiti..Sape yang pandai maen gitar,sile angkat gitar anda dan baling ke dinding.hehe..Aku jeles dengan mereka yang pandai bermain alat muzik ni.Salute2~


P/S:Agak2 kaum lelaki suke ke ek kaum Hawa yang pandai gitar?I'm just damn curious bout that.wink!

22 comments:

nyna said...

sep!
nyna pun nak blaja maen gitar.
rase kagum dengan girl yg pndai main gitar

Emora Valeria said...

nyna-betul3!huhu

PrinCe_TopEx said...

hahahaha..
ish3..kamooo mmg hebt..
tabik spring r..
huuhuhuh..^.^

Emora Valeria said...

topex-mseh2!haha!

bintunk ungu said...

ahahaha~~ babe aku da lame ta tekan gitar. lupe da weyh~~ okeyh.. bli guitar is on the list~ ahahaah..adoyai!

bintunk ungu said...

babe! that pic bagi aku idea edit pic oren! thanx!

Emora Valeria said...

bintunk-with nikon dun forget!

Emora Valeria said...

bintunk-bagus la ko nie.hehe..edit2

A FUN DEE said...

nice..minat gitar? sng je gtr ni.. yg pnting rajin..kurg2 2 jam sehari..ngeeee

Emora Valeria said...

afundee-hee..ta kesah la..tuh nk try guk cri yg rety..lea aja

Kiemahpiee said...

duk try men gitar, tp jari semput je nk maen gitar....uhuhu..admirer la kt pompuan2 yg terer2 maen music instrument nih...

A FUN DEE said...

1st tips nak blaja.. cari gitar yg sesuai dgn saiz n panjang jari.. gitar kapok x disarankan sbb necknya besar.. so cari la yg kecik skit macam yamaha n lain2.. harga mahal sikit la tp mudah nk blaja.. xda la nk kena tekan kuat sgt.. pastu mulakan belajar kord asas C, Am, F, G.. ulang sampai pandai.. to be continued.. ngeeee

Emora Valeria said...

kiemah:same la..haha
Afundee:yup!da bce kt buku tuh.need to find suitable guitar first,bru lea blja.huhu

Aidi-Safuan said...

awek main gitar pastu seksi.
konfem ramai tabur duit.hoho

Emora Valeria said...

aidi-ahaha..sengal la kau..perlukah penmbhan seksi itu..huhu

AiMaN said...

era... awk beli jer stratocaster fender.. puas ati.. best giler dia punya bunyi overdrive~~~ yeahhhhhhhh

AiMaN said...

ohya.. 1 lg.. pi cari software nama guitar pro.. blaja men kat situ.. senang!!

Emora Valeria said...

aiman-cam syiok ja..maseh!

Mya said...

haha.. last2 main rock riot jela.. =p

Emora Valeria said...

Mya: tol tuh,free je.hehe

RastaMat said...

Maen gitar??
Bosanla..
Ramai sangat yang reti..
Cube belajar maen angklung..
ouff!!!
georgeous..
hahaha...

Emora Valeria said...

rastamat : oh itu terbaek ah.haha..t aku try~