23 January 2010

Weldingkan steel anda!

Rude Awakening : Lepas segala ketensionan aku tadi
Wah...Ra ber welding?
Ahaha..Dulu2 aku selalu je tengok orang main benda tuh.Best je.Sekarang giliran aku pulak nak try.
Welding?Apekah?Ala yang main dengan spark api tuh..Taktau ek?
Search kat google.hehe..
Aku memang melepaskan segala tension yang aku hadapi pada malam tadi dengan welding.Group aku menghabiskan 20++ plate mild steel hanya untuk praktis sahaje..Bak kata Amir,takpe amik je banyak2.
Seronok membazirkan steel2 tersebut.Aku sahaje dah 6x percubaan welding dan 3x untuk final projek terus.

-->First attempt,technician tegur, 'Awak nie taula kurus kecik tapi janganla buat welding pun kecik jugak saiznye.Dah oke dah tapi cume tak tebal.'
Haih,aku dengan xpuas hati ambik lagi second steel.

-->Second attempt,technician tengok dan menggeleng.'Tak okeyh lagi.Hujung tu macam tak selari je.Tebal dah okeyh da.Nanti buat lagi kalau ade mase.Simpan dulu'.
Aku pantang kalau kena reject lagi eventhough beliau kate okeyh.So,last try.Aku ambik lagi the third steel.And yes!Finally nampak tebal dan fine.Amir kate smart2.Hee..Puas hatiku!
Entry2 aku takkan sah kalau takde foto2 aku snap.So inilah dia!
Bilik khas untuk welding
Tempat nak welding
Mild steel yang perlu diwelding untuk projek
Snap oleh aku.Suka2.hehe
Suasana di bengkel.
Amir sedang weld steel
Ni aku.Snap oleh Memey
Tiga attempts yang aku sendiri buat.Hasilnya begini.
Final touch dari kami.Mane yang smart??
Sebahagian mild steel yang telah digunakan untuk training sebelum memulakan projek.
Aku hepi dah siap!Snap2 korang!
Oh aku dah penat.Mata dah pedih,badan dah letih.
Projek lepas ni?Turning!
P/S: Maap kerana agak emo semalam. -.-'

7 comments:

Nabiel said...

ptt la cm xlrt jerk..
kne weld rpenye!!miahahha..
cayalah aweks nie:P

Emora Valeria said...

ahaha..best doe weld tdi.

SYED HAKIM said...

:) budak weld... :DD

Emora Valeria said...

hehe/.. XD

Anonymous said...

macam kenal ja pic no 8

Emora Valeria said...

anonymous : hee~knl eh?

Anonymous said...

mcm aku ja..hahaha