12 April 2010

Koleksi kasutku yang bukan dari jenis tinggi. ^_^

Rude Awakening : Oh dah masuk minggu peperiksaan dah rupanya (=.=')
Salam semua..
Aku sekarang dah pun memasuki alam peperiksaan, di mana masa ni la ramai student2 akan mulai weng2 sebentar akibat penangan stress exam yang melampau.(termasuklah tuan empunya blog ni ) ^_^ Walaupun aku start exam minggu depan berbanding student2 lain yang start hari ni,tapi aku still dapat merasakan ketensionan dari mereka2 yang mengambil exam lebih awal dariku. -.-' Hey,tak sabar aku nak hadapinya minggu depan..Ok statement itu tersangatlah tipu. Aku paling tak suka minggu exam. Harap maklum.
------------------------------------------------
AGENDA PERTAMA
Jawapan tag untuk tag yang telah ditag sepenuhnya oleh Cik Mya . Arigato~ ^_^
Tag kali ni memang menarik perhatian aku.Syarat2 tag?
1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.
.
.
.
Dan jawapan untuk tag ini adalah seperti di bawah.Tapi aku tak ikut sangat syarat kat atas sebab kalau ikut step2 tuh,gambar yang aku dapat cam sengal je.So aku random pick je lah.
Oh2 semestinya foto ni original dari folderkuh~ ^_^
Zaman di kala aku aktif sungguh bersukan.Ketika aku still lagi kurus lagi tak nampak tembam.Ahahaha~ 
Oke ni la koleksi2 pingat aku dari sekolah rendah sampailah ke tingkatan 5.
Fakta Menarik : EV dulunya kuat sungguh mengaktifkan diri dalam sukan setiap tahun. 
Kalau korang dapat lihat,semua jenis pangkat pingat aku dapat.Dari emas sampailah ke gangsa.Walaupun ade pingat yang hanya bersadurkan plastik. -.- Tapi bermakna sangat bagi aku ^_^
Fakta lagi : EV dari darjah 6 sehingga Form 5 akan wajib masuk lompat tinggi.
Itu memang kenyataan.Tak caye tengok kat foto tuh.ade je pingat lompat tinggi ^_^.
Tapi ramai yang tak caye aku masuk lompat tinggi suatu ketika dulu sebab aku ni dari golongan ketinggian yang terlampau comel..Kan?
.
.
Tag ni aku nak wasiatkan kepada : Neo , NabielRynNaimParkAirNyna.
------------------------------------------------
AGENDA KEDUA
Entri kali ini bermula : Sila baca tajuk entri ini ^_^
Sekembalinya aku dari kampus,terus duduk di hadapan laptop,menggeledah segala mala folder yang ade dalam isi perut laptop aku ini.Bukan taknak buat kerja yang still tak siap lagi,tapi nak melepaskan tekanan jiwa raga dulu. ( oke sangat poyo statement aku ). Bukak satu demi satu folder.Dari folder lagu rock,lagu zaman 60-an ( itu bukan folder lagu aku.Harap Maklum) , sampailah ke folder gambar2. Jari aku laju je menekan butang next masa usha gambar2 lama yang dah sekian lama tertanam dalam folder ni.Tekan3,tetiba keluar gambar kasut lama aku.Kasut yang dah dicuri oleh orang yang tak bertanggungjawab. -.-' Bodoh..
Terpandang je kasut tuh,aku terus snap kasut2 aku yang lain.Hehe..So inilah koleksi kasut aku.Tapi bukan dari jenis yang tinggi.Semuanya leper2. ^_^
Ni Stampy.Kasut yang telah dicuri senyap2 ketika aku sedang sibuk belajar kat tusyen malam tuh.Melampau la sampai nak curik kasut aku! -.-'' Kasut ni aku cukup suka walaupun ianya kelihattan besar sebab corak stamp2 yang bertempek atas kasut tuh ^_^ Peliknya aku.
Ni Skelly. Zaman aku gilakan Emo dan hitam putih.Cukup sayang kat Skelly sebab corak2 tengkorak yang kiut bagi aku.Tapi akhirnya rosak sebab aku basuh kasut ni dengan klorok.Jahatnye aku T_T
Ni lak DottyMonkey atau lebih dikenali sebagai DM ^_^ Nama DM diberi sebab kasut tali tuh.Ade gambar monyet comel.Suka dengan ikon monyet. Tapi tak sampai 2 bulan dah ade lubang2 kat tepi kasut.Ganasnye aku -.-''
Ni Jeanny.Ingat lagi mase ni aku tengah merajuk dengan parents aku sebab tak dapat naik roller coaster kat Times Square.Last2 dapat kasut ^_^ Hihi..

Korang mesti kenal kasut ni sebab ada masuk dalam entri2 aku yang lepas.Tak caye silalah cari.Hehe.Ni Funky.Sebab warna tali kasut ni yang sangatlah funky ^_^ 
Yang ni,Sporty.Kasut jog aku.Biru putih,dibeli di Al-Ikhsan. ^_^ Tak rasmikan lagi untuk joging tapi dah rasmikan dah kasut ni ke kelas selepas bengkel.
Ha yang ni lak aku tak bagi nama lagi sebab nilah kasut bengkel aku.Ternyata kuat dan berat.Menyeksakan kaki aku untuk berjalan.Huhu..Tapi wajib dipakai mase lab. -.-'' Takpelah kasut oi.Yang penting ang protect kaki aku dari kena besi sudah ..
-----------------------------------------
Teringin lak nak tau kasut korang camane. ^_^/




10 comments:

ParkAir said...

sempoiiii gila kasut, cantik2!

mIsH IeRA cIK irAh said...

I ade lebeh 10 pasang kasut tinggi aleh2 g kelas pakai selipar pink i panema...ciss.niway gudluck for final. i ade write tip sindiket selamatkan pointer :)

sonnet™ said...

kalau nak snap..share ngn EV,mmg jenuh la nak bace
"sikit" sgt collection kasut :P

f is fikah said...

menarik la!!
nanti nak buat entri ni gak le eh~~

Emora Valeria said...

Sonnet : Hehe..tape2.T sile beri alamat rumah mu,akan ku terjah melihat kasutmu.hehe..

Iera : Wah bnyak tuh.Sile beri satu.Kasut tinggi pun ade tapi jarang pakai sebab tak tahan sakit. oh btw,TQ dear!

RastaMat said...

uish..
dahsyat la koleksi kasot ko..
stylooooo.......

Emora Valeria said...

Parkair : hehe...maseh2~ ^_^/
Rastamat : ahaha..tq bro.tapi aku tak habes lagi kumpul

Nabiel said...

yg mne 1 tag nye nie ra?
huhuhu~kne tag~:P
wahhh..
banner baru ek?shumel!

Emora Valeria said...

biel : yang tag aku bagi kat ang tuh yang agenda pertama.hehe..maseh2~

nyna said...

hee.
tiba2 nama nyna terselit kat situ.
hoho.nnti nyna buat ok ra :)

btw.sneakers sume stok comel punya ^^