08 April 2010

Malam Puisi Riong Live di Dewan Besar UTeM.Ade sape2 yang punyai suara persis Ramli Sarip tak?

Rude Awakening : Tak tertidur aku camni
Malam nie memang aku tak sentuh buku langsung sebab pergi ke Dewan Besar UTeM untuk menghadiri ke majlis Malam Puisi Riong. Ternyata tak rugi aku datang sebab memang best~Hilang kejap pikiran aku kat projek Autocad mendengar bait2 sajak,gurindam dan syair serta lagu puitis malam ni.


Seawal jam 6.50 petang lagi aku dan kawan2 dah bergerak menuju ke bas.Biaselah janji melayu.Dikatanye bas bergerak dari hostel ke kampus jam 7 malam,tapi pukul 7.24 baru nak gerak.Haih. -.-'' Takpe.Kali ni aku maafkan pakcik bas.Tak macam majlis forum hari tuh yang hadirnya tak berapa ramai.Kali ni memang ramai yang datang,termasuk juga pelajar2 dari UiTM yang hadir bagi memeriahkan lagi suasana majlis.
Suasana dalam dewan besar sebelum majlis bermula.
Majlis bermula dengan ucapan dari Naib Canselor UTeM sendiri.

Dari sudut pandangan aku melalui kamera handphoneku.
Lepas dirasmikan oleh beliau dengan puisi,majlis terus bermula dengan persembahan dari pelajar2 UTeM sendiri.Kemudian diselang seli dengan deklamasi puisi dari jemputan vvip.Aku sempat lagi mensnap ketika mereka membuat persembahan tapi dari skrin projektor je lah.Huhu..~
Sabri Yunus dengan puisi beliau,Tukang.'Aku tukang..Kau tukang'. Best~
ChiChi. ( Aku taktau ejaan betul ke tak) menyanyi lagu Pergi untuk second persembahan.Crocs beliau pink.Cute ja.~ ^_^
Dato' Dr A.Samad Said mendeklamasikan sajak karya beliau sendiri.Memang mendapat tepukan yang sangat kuat dari kami.Best~
Farah Wahida dengan dendangan lagu puitis Ayat2 Cinta.
Faizal Tehrani.Hensem ^_^
Papa Rock,Ramli Sarip.The best ah!Sporting habes~Dari 4 lagu terus menjadi 6 lagu beliau sampaikan gara2 permintaan untuk tambah lagi 2 lagu dari kami.Hehe..Seronok~
---------------------------------
Tepat jam 12 tengah malam majlis dah tamat.Ternyata seronok tak terkira,lagi2 lepas dengar suara Ramli Sarip.Sape2 punyai suara seperti Ramli Sarip,sila angkat laptop anda  ^_^ 
Oh Ra,fokuskan diri anda ke final pulak yeh!

14 comments:

topo said...

ok sirius aku jeles... bz buat psm la hohoho

Emora Valeria said...

Topo : xpe bro. ^_^ next tyme g la.hehe..

Muhammad Safie said...

oh2..macam best je sane.. adoii..rugi lak xpegi..

Emora Valeria said...

neo : hehe..best..rugi tak g..hehe.

ParkAir said...

bestnye bleh tgk live! aku bleh wat suara ramli sirap je.

Emora Valeria said...

parkair,sangat best.kalau nak tengok video,usha fb aku.Oh sirap eh?terbaek~

Mya said...

Wah.. tak bz boleh la pergi..
huhu.. :)

Emora Valeria said...

mya : bz gak mya tapi buat2 tak busy.tutup sebelah mate je.hhehe

Nabiel said...

peehhh~
cmbest jek..
dlu aku ade kwn sore sbijik cm ramli sarip wo0o0!
mmg ktorng teruja la klu g karok ngan dia~=)

Emora Valeria said...

biel : waaa..aku nak jumpe beliau weh~

RastaMat said...

emora, aku pinjam entri ko..
aku malas nak menulis..
thanks..

Emora Valeria said...

ha boleh2..pinjam je..huhu

zool said...

Faizal Tehrani tu antara blogger yang berani tu.

Emora Valeria said...

bro zool : yeke?tapi memang best la persembahan beliau semalam