02 April 2010

Persoalan kecilku..

Rude Awakenig : Test dah habis!Untuk seketika. -.-
Terbaring atas katil setelah penat memerah keringat menjawab test petang tadi.dan juga pagi tadi.Pensyarah,saya nak markah lebeh boleh? ^-^ Suke hati aku je nak mintak markah.
--------------------------------------------------
Aku dapat rasekan yang aku sudah lame tak meng-update blog aku memandangkan minggu ni terlampau lah sibuk dengan test2 yang memang membuatkan otak aku kram nak pikirkan idea untuk entri terbaru.


Jap je dah masuk bulan April,makin dekat nak menjenguk kertas final -.- Nak kate dah ready sepenuhnya,tak habis lagi cas otak ni dengan input2 ilmu untuk dibawak ke final nanti.Tapi study tak ke mane gak.So kalau tak dapat elok,jangan salahkan buku2 yang ade.Sebab diri sendiri pun malas. Ok tutup advice untuk diri sendiri.
Kali ni aku nak membawa satu topik yang aku rasekan sudah lame bermain dalam hotak pikiran aku.
Zoom2 untuk penglihatan yang lebih jelas
Dan feedback ke shoutout ini juga sangatla best.Ade gak yang lari tajuk tapi aku maapkan la ye.
Rase2 korang realise tak benda ni?Ke aku sorang je ye?
---------------------------------------------------------------
Since aku mulekan penjelajahan aku masuk ke dunia Myspace sehingga sekarang di dunia Facebook,aku memang realise benda ni.Kalau kat page lelaki,kebanyakan komen kat page lelaki datangnya dari kaum wanita.Page wanita lak mesti ramai je kaum lelaki komen.Adakah menjadi satu lumrah dalam diri manusia yang lelaki akan lebih tertarik untuk meng-komen perempuan dan perempuan juga akan lebih tertarik untuk meng-komen lelaki.

Oke aku tak cakap yang benda ni salah tapi tu lah,aku sampai sekarang tertanye2 nape.Tapi kalau page lelaki tuh penuh dengan komen dari lelaki,mesti otak kita terus pikir yang lelaki tuh seorang yang gay.Tapi tak pernah pun terlintas di otak kita yang mengatakan perempuan itu seorang yang lesbian bila komen2 di page perempuan itu semuanya dari kaum perempuan.Hoh,itu satu lagi persoalan.

Aku taknak cakap lame sebab otak aku dah mulai tepu kembali dengan kesakitan.Pape pun aku nak tau gak feedback dari bloggers.Ape lak kate korang eh? ^^

14 comments:

::aMaD:: said...

rude awakening??haha..semoga emora dpt result baik2.

well..biase lah laman sosial pg laki rmai girl n vice versa.. ke yg emora sume girlss je??hihihi

Emora Valeria said...

amad : ev pun same je.hehe.laki ramai

ARC™ said...

fb aku level je laki pempuan beb hahahha

ParkAir said...

actually bila aku baca update status tu aku nak komen, tapi macam mengiyakan plak teori ko ek, so aku x komen hehehe..

Emora Valeria said...

parkair : oh2 betul jugak ek..hehehe..

arc : oh2,balance la nie.hehe

Muhammad Safie said...

normal la kan..laki cari perempuan..perempuan cari laki..kalau ada komen laki ke laki atau perempuan ke perempuan, tu pun sebab member sendiri..Kalau kurang kenal, tu maybe susah ar..tu pasal la terjadi banyak komen laki pada fb pompuan dan juga sebaliknya..

Eh..camne komen aku leh panjang ni..keke..layan...

Nabiel said...

hehehe~
btui gak kn?
tp mmg lumrah kot ra~
yg gurl ske tgk laki..
dan laki suke tgk gurl~
=)

Emora Valeria said...

neo : panjang bona komen mu,bagus2..hehe..

biel : tol tuh..tapi aku tingin nak komen dari gurl.xtaw sebab pe.

RastaMat said...

aku xde pastebuk..
tapi AKU TIDAK KOLOT!!!
hahahaha....

Emora Valeria said...

Rastamat : Rilek ah bro..Tak wajib pun ade facebook.hehe

RastaMat said...

r u sure??
aku rase macam berdosa lak biler xde pastebuk..
biler orang tanye, aku jawab xde..
orang tersebut akan memandang aku seperti aku seorang pencuri lembu di kandang Pak Samad..
hahahaha....

Din said...

besela adat dunia..hahaha..

shuko said...

ra..aku punye fb ade komen dari laki & pompuan..50 50..hee..so,aku kurang normal la ni..kehkehkeh.. (^_^)

Emora Valeria said...

rastamat : ahaha...sebab trend sekarang.semua nak ade fb.sebab tuh pelik je bila ang cakap ang xdak fb.hehe

din : ye betul tuh..hehe

shuko : eh ang normal weh..aku tak.hehe