01 June 2010

Azam-azam ku

Rude Awakening :  Gravitation is not responsible for people falling in love. -Albert Einstein-
Salam semua..
Ayat di atas itu tiada kena mengena langsung dengan entri kali ni.Terima kasih. ^_^ Pandai jugak si Einstein gabungkan istilah fizik dengan cinta.
Hari ni aku kepenatan yang teramat disebabkan penat berlari sepanjang 2 km di atas landasan larian.Suka aku melihat peluh2 menitik satu demi satu jatuh akibat tarikan graviti bumi.Oh mesti dah turun berat.Nanti kasi check.
Oh2~Kalau korang still ingat,aku ade sebut nak bagi sesuatu untuk pembaca setiaku yang ke 400.Sudah pun terlaksana.Aku taktau nak bagi ape,so aku edit gambar beliau.Dah tu je aku reti buat ^_^ Terimass~
--------------------------
AGENDA UTAMA
Aku berazam..
Ntah nape aku rase kali ni aku nak listkan azam2 aku.Ade yang dah terlaksana.Ade yang belum.Ade yang dalam proses.Ade yang dalam angan2.Ah kate azam.
So aku nak statekan azam2 aku untuk kali ni .

1.Azam pertama : Mau kasi lengan2 aku ni berotot.Ni semua gara2 aku lihat video aerobik yang aku selalu follow.Tangan perempuan dalam video tuh sangat lawa sebab berotot.Kasi otot sikit je.Nanti senang nak lepuk orang. ^_^
2.Azam kedua : Pipi kasi kecik sikit paras bentuk muka yang original.Tapi aku dapat rasekan azam ni tak dapat dicapai sebab orang ramai macam tak bagi aku kurus je pipi ni.==' Takpe tembam itu comel.Eh tetiba.





Nak pipi macam Lisa Surihani ^_^ Dalam mimpi boleh.
3.Azam ketiga : Ingin mencapai 3 pointer ke atas dalam peperiksaan.Oh ini dari zaman matrik aku sampai sekarang tak tercapai lagi.Teringin gak nak kasi parents aku bangga.Kemungkinan besar cara belajar aku salah.Oh perlukan perubahan yang drastik bukak sem ni.
4.Azam keempat : Nak menjadi budak normal.Aka bangun seawal 7 pagi.Tidur selambat 12 tengah malam.Petang2 kurangkan tidur.Oke,ini sudah tercapai bila aku duduk kat rumah.Tapi taktau bila masuk semester nanti camane. =='
5.Azam kelima : Aktifkan jasadmu!Maknanya aku nak bersenam kalau boleh setiap petang.Bukan niat untuk kuruskan badan.Tapi nak bagi otak ni tak menjadi lembab.Badan cergas,otak cerdas ^_^
6.Azam keenam : Bukak semester,nak rajin belajar.Kurangkan
online.Memandangkan hati aku tak sedap untuk menerima result kali ni,aku rasa aku perlu berubah.Rajin bukak buku dari bukak mukabuku.Tapi boleh ke?Oh tak terlaksana lagi.
Sumber Google.
7.Azam ketujuh : Kurangkan mengedit gambar.Ternyata ade rakan aku dah bertegur.Sebab fokuskan sangat kat Photoshop sampai kadang2 lupa kat buku.Oke naik semester aku kasi kurangkan.Tapi kalau tengah tension,aku tak dapat nak buat pape.
8.Azam kelapan : Menjadi insan yang yakin dan malu bertempat.Aku memang seorang yang sangat penyegan di khalayak ramai maupun di kedai makan.Tak yakin nak berjumpa dengan orang lagi2 di pihak atasan aka pensyarah.Ah aku perlukan keyakinan yang cantik sekarang ni.
9.Azam kesembilan : Takmau dibuli.Dalam erti kate lain aku kena lantangkan pendapat aku dan lantangkan ketidakpuasan aku gak.Taknak diam je.Nanti kena pijak kepala.Mentang2 aku budak kecik.==' Takpe2..
10.Azam kesepuluh : Nak encik pakwe satu ^_^ Oh sudah sebelas nak masuk due belas bulan aku sorang2.Nak gak satu.Member2 semua dah ade mane aci.Eh camtu lak.Azam ni aku tak kesah tercapai ke tak. ^_^ Janji hepi sudah.
Kalau dapat persis Pierre Andre,bonus tu^_^
Oh2.Kasi timbang berat sat.. ==' Asal naik sekilo ni...Tidak!
P/s : Most men will talk the talk.But real men will walk the talk.-Justified-

6 comments:

Muhammad Safie said...

Azam 1: Terbaik...Bape inci nak otot tu?

Azam 2: Pipi ok dah tu..

Azam 3: Chaiyookk

Azam 4: Normal dah..

Azam 5: Activate ur life..

Azam 6: Adehh..Kurangkan online ye..huhu..

Azam 7: Edit gambar skit pun ok per..

Azam 8: Yakin tu penting..

Azam 9: Kuatkan diri supaya xkene buli huuhu..

Azam 10: Lor..Nak pakwe lak..Kehkehkeh..Hepi kn diri ye..senyum sokmo..

Emora Valeria said...

hehe..last tuh teringin tapi tak terlaksana pun takpe.yang azam no 3 sangat penting.oh2 patut kena letak kat atas sekali.

The Hetzel said...

boleh tu bole!kna yakin..yg penting disiplin adaa

Emora Valeria said...

hetzel,masyeh! ^_^

syAzAnA said...

tengs ev!
muahkkxxx!

Emora Valeria said...

same2 berry!hehe..