07 June 2010

Merapu jap boleh tak?

Rude Awakening : Hari ni memenatkan.
Salam semua..
Hari ni busy memanjang dengan paginya pergi aerobik kat Padang Astaka,petang dipenuhkan masa dengan bowling bersama family.Pastuh balik berbowling,siap2 terus ke KFC Lumut untuk Reunion budak2 sekolah rendah aku. Walaupun hanya 8 orang je yang datang tapi ok la tu dari takde. ^_^ Maseh ye korang sebab datang.Nanti buat la lagi reunion.hehe..
Wedges dan Coleslaw sebelum dimakan.Snap dulu ^_^
EX-6Bestari SKESMA~
-----------------------------
AGENDA UTAMA
Perlu ke gaduh dalam FB?
Kasi aku merapu sat boleh tak? ^_^
Facebook lagi...Huhu..Kali ni bukan aku nak kutuk,bukan nak bebel maupun nak mengejek.Untuk menegur dan memberikan pendapat aku je. ^_^ So toksah amik hati.Take it positively.


Aku sebagai budak solo,akan sentiasa memantau kawan2 aku yang dah couple.Eh camtuh lak kan. ^_^ Saje suka2.Seronok tengok kome duk bercintun.Kat FB,ade je status korang duk sebut I Love You,I Sayang You,I Rindu You..Walaupun tetiap hari korang duk lafaz benda yang sama kan?Biaselah orang bercinta,kalau boleh satu dunia mau kasi orang tau.Hehe..Aku cakap camni sebab aku pun pernah buat camni.Ngehee.. ^_^ 
Ok lumrah kalau korang2 yang duk bercintun ni pernah gaduh2.Gaduh korang ni pun ade banyak jenis.Gaduh manja,gaduh ngade2,gaduh besar,gaduh tak lea blah..Eh ade ke?Taktau,ni yang aku nampak.Kalau tengah gaduh tuh,huih..Dah tak ingat kita pernah duk sayang kat dia.Ade je benda tak kena.Kan?Ha jangan nak loklaq.Betul kan?Ha sebab aku pun pernah buat camtuh gak. ^_^''
Tapi kalau gaduh tuh  jangan la sampai nak gaduh dalam FB.
Aku tak kesah kome nak gaduh tahap pe sekali pun,tapi korang yang penah gaduh2 ngan cik awek atau encik pakwe kat FB,pernah terpikir tak benda ni akan dibaca oleh para2 Facebooker yang menjadi kawan korang kat dalam list kawab FB korang?Oh ini satu persoalan.Korang jawab secara monolog ok?Bukan aku nak masuk campur,ni pendapat aku je.Sebab kadang2 aku rimas gak duk tengok korang gaduh2.Pi bincang leklok.Handphone kan ade.YM kan ade.Ape lagi.Banyak lagi sumber komunikasi korang boleh guna untuk bergaduh tanpa menggunakan FB ataupun social network lain yang boleh memberikan kemudahan untuk orang lain menyampuk hal korang ^_^

Bukan kat korang2 yang kapel je,korang2 yang mengalami konflik dengan member pun sama.Kalau nak sangat gaduh dalam FB,jangan teruk2 sangat. Macam ...
Korang pikir sendiri.
Oh sudah aku dah terlebih bagi pandangan yang bagi aku tak penting sangat pun.Aku perlu menaip untuk lepaskan tension kebosanan aku yang sudah mencapai tahap hyper.Sekian.

Ok ni hanya dari pandangan aku je..Jangan ambik serius.
Aku dah warning ni. ^_^'
Takut2 berani je aku ni.
'Ala Ra,ang jeles kan takleh nak gaduh manja2 ngan tersayang.Kan2?'
'Nak kena hempuk sekali tak dengan penyapu? ^_^'

P/S : Aku taktau nape Incik Zack ni tag name aku kat katun yang dia duk lukis perut kaler pink uh.. ==' Doralin ek Zack?
Hasil karya dan originaliti dari ZackZukhairi ^_^



11 comments:

nyna said...

sokong jugak ape yg kamu ckp tu ra.
kalau gaduh xyah lah smpai semua org tau kan.
smpai nak fuck sini fuck sne pdehal bf gf.ish.
tp kalau status rindu2 tu nyna pun selalu buat.tee hee hee.
jd xleh nak ckp lebih :D

RastaMat said...

Btoi2..
Aku memang tak penah langsong wat macam tu..
Sebab ape??
Sebab aku xde pastebuk..
hahaha..
jangan tak caye plak aku xde pastebuk..
tanye kawan2 aku..
hohoi....

Emora Valeria said...

nyna : hehe..tuh duk kabo,ra pun penah buat gak.hehe..so ra pun takmau bising2 sangat.kasi mukadimah je.yang selebihnya elok pikio sendiri.hehe

rastamat : hehe..iye,aku tau.aku caye ang k.hehe

liyana aziz said...

aduh, bukan pasal FB, tapi cheesy wedges tu... =)

Emora Valeria said...

hehe..taw dah.mesti terpikat yang kat wedges tuh.. ^_^

zool said...

tu le pasal..
nak gaduh pun biorlah p n c.. seeloknya jgn org nampak.. ni tulis2 kat wall dah cam org kurang akal plak

Emora Valeria said...

bro zool,tau takpe.setuju2..walaupun ev penah gaduh gak dalam myspace suatu ketika dulu..hehe..

ravishingpeacock said...

sgt sokong post ni...bkn pe kalo tang part hepi kalo nk kepo2 kt fb kire ok ler, leh gak kite tmpang hepi same tp kalo da pai gaduh pn terang terangan cm tahapahapa jek *sekadar pndapat

Emora Valeria said...

ravi : tau xpe.tuh duk habaq,kadang2 tuh rimas.

Wan Perlis said...

sedap2 wedges
feveret

Emora Valeria said...

wedgy itu sedap kan..hehe