24 July 2010

Aktivitiku semasa ketiadaan wifi di sisi

Rude Awakening : Mata sembab.Pasai pa ni...
Salam semua..
Tepat jam 10.30 pagi,sudah terbukak pintu kelopak mata untuk hadapi hari Sabtu.Subuh sudah ditunaikan,puasa dah selesai diganti.Yang tinggal hanya tutorial2 yang bersepah2 pensyarah bagi.Kata semangat baru,lepas mandi terus bukak buku.Member serumah masuk bilik,terkejut tengok perubahan kecil aku.Ngahaa!Saya tak demam,ternyata semangat baru sudah mula membuak.
--------------------
Balik dari makan tengahari,bukak la jap nak onlinekan diri.Ada segelintir yang pelik nape aku online sebab aku dah habaq takmau online sangat sem ni.Kejam la korang.Aku pun nak releasekan tension gak.Lepas ni aku offline.Ok?
Aku bukan nak bercerita pasal perjalanan hidup aku pagi ni tapi nak bercerita pasal minggu lepas punya cerita.
Disebabkan wifi minggu lepas saban hari takde,aku pun try la join aktiviti anjuran kelab U aku.Naik gunung.
Abah dengar aku nak daki dua gunung dalam masa dua hari,beliau dah risau.Manelah taknya,anak perempuan beliau ni mane pernah nak aktif dalam sukan lasak.Dah hampir tiga tahun jugak aku tak aktifkan diri.
Ala takpe,sekali sekala mencuba apa salahnya.
Jumaat 16 Julai bertolak ke Kota Tinggi Johor.Ke Gunung Panti.
Sabtu sudah mula mendaki.Memang tercungap2 gak la masa tu memandangkan sepatutnya patut trainingkan diri dulu sebelum mendaki.Tapi aku sekadar menyiapkan diri dalam masa dua hari sebelumnya. =='
Tapi alhamdulillah akhirnya aku dan kawan sampai ke puncak ^_^
Aku berbaju hitam bertudung putih. ^_^
Aku dan Nurul. ^_^ 
Hari Ahad menyusul.Kali ni kat Mersing pulak.Ha seronok dapat lepak kat tepi pantai di pagi hari.Incik Wan pun sekali jadi fotografer,aku lak jadi modelnya.Kan seronok kalau hostel tepi pantai.Dapat dengar pukulan ombak sambil melihat matahari terbenam.
Tengahari start mendaki Gunung Arong.Lagi cungap dari semalam.Sampai di puncak,dibasahi pulak hujan.
Rahmat Allah nak beri,syukur ke hadrat Ilahi.Alhamdulillah,sampai jugak aku ke kaki gunung.
Turun gunung,mandi2 kat pantai.Tak kisah dah hujan lebat masa tu,janji dapat mandi sebab tak termandi lagi masa tu.
Aku bertudung hitam,berbaju merah ^_^
Ha sekarang dah terbukti.Badan kecik camni pun sudah sampai ke puncak gunung.Walaupun baru sekali aku mendaki,tapi aku sangat gembira di hati. =)
Kepada yang berkata aku senyap sepanjang program dijalankan,aku mintak maaf.Aku segan sebenarnya. ^_^''
Gambar kenangan.Terima kasih kepada incik Fitrizan kerana mengsnap gambar ini ^_^
P/s : Disebabkan tema naik gunung kali ni bertemakan Hawai,aku terpaksa beli seluar pendek Hawai.Bagus gak.Boleh jadi seluar tidur pasni .
Gelak la sepuas hati korang ye =='

10 comments:

SweetyMui2 said...

ev..wakaka..pic last tuh..seluar ko tu bukan utk org g pantai2 ke?hawaii gitu..kekeke

Emora Valeria said...

hurh.aku dah agak dah,ang mesti gelak guling2 ni...deme ah wat tema.aku pun pelik masa mula2 dengar.

afiff edogawa said...

erk.. re terasa ke ngan komen kt fb td?? sori k... ^_^

btw, gamba yg last tu comel la.. ekeke....

Emora Valeria said...
This comment has been removed by the author.
Emora Valeria said...

afiff,hehe..jangan risau.ra xmarah la.hehe.saje je tulis. ^_^ comel ka?perli ka pa ni.hehe

Nabiel said...

bgus la~
smenjak xde wifi nie,ak tgk ko makin chat!hahaha~
yelah..tido awl kn?xde lewat2 dh~
eehhh2..bler tkr header nie?
xpasan ak~

Emora Valeria said...

biel,sihat tuh ade dua maksud tau..hehe.. ^_^ tak lewat tido dah weh.aku suke2...header?cuti harit uh aku tukar dah weh

Tengku Mann said...

satu kenangan manis yg tak dpt dilupakan....^ ^

ZACK ENTRY said...

EV, seluar biru tu nampak cantik..hehe

Emora Valeria said...

Mann,betul2..ZE,lawa kan? ^_^