23 July 2010

Kereta...Bas?

Rude Awakening : Penat lah camni..
Salam semua..
Baru tengahari tadi aku dapat saksikan lelaki tak gentleman sebenarnya.
Mana taknya,patutnya lelaki kasi dulu gadis2 naik bas.Ni tak,lagi ditolak gadis2 ni ke belakang adela.
Aku?Kena pijak kaki dengan lelaki2 ini.Huh sumpah taknak pakai selipar dah lepas ni.Kasi pakai kasut but ah senang cite. =='
Tertekan emosi aku.
Jam sudah strike ke angka 12.Masa tu dah dah sejam lebih menunggu bas ke Bunga Raya.2 bas dah berlalu,semua penuh macam sardin.
Member2 semua dah runsing.Bak kata Memeyh,dah separuh masak tunggu bas nak datang.Nasib baik belum rentung lagi akibat cahaya matahari yang terik masa tu.
Pikir otak aku sejenak.Yang naik kereta mesti dah tidur,dah guling2 atas katil.Siap kuak lentang lagi.
Kami ni duduk lagi kat tempat tunggu bas.
Yang naik kereta mesti dah termimpi2 dalam tidur.
Kami ni duduk lagi kat tempat tunggu bas.
Pikir2 balik,jeles gak ni.=='
------------------------
Kereta2...
Ah asyik cakap perkataan yang sama.
Orang duk kata boleh jadi satu doa
Agak2 termakbul tak rasanya?

Kalaulah aku ada kereta
Tak perlukan bas lagi rasanya
Bukannya banyak songeh tapi tertekan jiwa
Mana taknya,kelas habis pagi,baliknya di tengahari
Habis masa camtu saja,sakit hati pun ada T_T

Kalaulah aku ada kereta
Satu Melaka aku nak ronda
Tapi tu bukan tujuan utama
Kereta untuk ke kelas pun sudah cukup rasanya
Takyah nak ikut jadual bas,kasi ikut jadual sendiri saja

Tapi layakkah aku untuk membawa sebuah kereta?
Baru je dua tahun,belum lagi senior ketiga
Ibu aku kata awal lagi nak bawak ke sana
Naik je bas,lagi jimat beliau rasa

Takpelah aku terima je lah apa yang ada
Yang penting kesabaran sepanjang masa
Kalau tak dah lama mengamuk macam orang gila
Hai Ra sabar jelah,nanti mesti ada punya
Kalau abah atau ibu terbaca
Harap2 paham apa yang kaklong rasa
(Amin..)

Kepada kawan2 segeng sebas
Sila tabahkan jiwa dan raga
Biar bersusah dulu,nanti senang kemudian
^_^

P.s : Kalau ada bas sendiri kan best.

7 comments:

afiff edogawa said...

ala.. ciannye dye..
saba ek ra..
dulu mmg tension tggu bas..
skrg x lg.. hehe..

RastaMat said...

Bersyukurlah untuk menikmati hidup yang lebeyh gembira..

Seronok gak dapat jadi Geng Bas Sekolah weyh..
hahaha..

oioi..
afif dah ada kerete..
ko tompang la die..
hehe..

elmo blurb said...

tolak je balik mamat tak gentlemen langsung tu.. sound direct.. malu dia.. wuwuwu

aanz said...

eh eh..
kita senasib yerh..
hahahaa...
betul tu..
jeles je ngan org2 yg ade kete nih...
tggu bas mmg buang mase je..
tp nak wat cmne..
saba je laa kan..


huhuu..mmg syok klau ade bas sendiri

Tengku Mann said...

naik basikal tak nak ke?

Mya said...

Betol2... rasa tension je.. pacik bus, nak rehat je..
kter yg tertekan...

Emora Valeria said...

mya,tau xpe.tapi bas ke ttu sangat banyak.tak aci!huhu...afiff,patut ah tak teension dah.ade kete!
aanz,tau xpe.meh kite kumpul duit beli bas nak?