22 July 2010

Baca dulu sebelum buang

Rude Awakening : Puasa ganti lagi 2 hari ^_^
Salam semua..
Minggu kedua di UTeM.Oke terhebat sekali.Dengan perubahan sikap aku yang dulunya agak pemalas sudah mula bertukar wajah.Sejak tak online dari minggu lepas lagi akibat tiada seinci line wifi pun berada dalam kawasan,jadual tidur aku dah mula kembali normal.Dulunya FB menjadi keperluan hidup,sekarang ni dah tak rasa camtu.Bagus jugak kan takde internet.
Tapi blog aku perlukan nyawa.Entri2...
---------------------------
Pabila wifi takde minggu lepas..Merana.
Terseksa otak aku memikirkan aktiviti ape aku nak buat.
Nak aerobik,takde mood.Perlukan guru di depan.
Nak ronda2,kereta tiada.Hurh...Ibu,nak kereta. T_T
Nak cuci mata tengok jejaka di hostel,semua dah menjadi gadis2.Kena tunggu waktu malam baru nampak jejaka di kedai makan.
*Oke ini statement agak gatal.
Dan aktiviti yang aku rasakan sangat berfaedah dan tak membosankan adalah naik bukit beruang.
Cukup semangat,ajak Memeyh teman naik sama.Ye ah kata nak cergas,takleh tidur petang.
Tepat 5.30 aku dan beliau menuju ke bukit dengan jalan kaki.Tak jauh,dekat je.
Memang sunyi gak petang tu.Selalunya jejaka2 akan berjoging sama kat kawasan tu.
Paham2 je la bila hostel diduduki gadis2. ==’
Hurh statement gatal lagi ang ni..
Tapi bukan ni aku nak cite..
Semasa dalam perjalanan turun,aku notice satu signboard ni
Klik untuk tumbesaran yang hebat!
'Hanya Monyet Yang Buang Sampah Di Sini!!'
So kepada manusia,sila jangan buang sampah di sini ye. ^_^ Kalau buang sampah gak,pepaham je la signboard tu.
P/s : Wifi lembab cam siput babi der...


10 comments:

Miro Slav said...

makan dalam itu signboard..hah ha

KembarA KehidupaN said...

hahaha terbaik punye sound

Umie Nadhirah said...

Signboard yang paling funny pernah Umie tengok...
cayalah kat orang yg buat signboard tu..HAHA!

cheqna said...

salam
err..
tu banyak gak sampah..ke memang monyet yang buang???

Tengku Mann said...

bagus gak takde wifi...boleh tumpukan kat pelajaran tu...

kalau wifi lembap tu, kasi jemur sikit supaya kering...hehehe

sasuke said...

monyet tak tah membaca, jd hanya monyet yg membuang sampah hehe

Emora Valeria said...

hehe..taktau la monyet tuh reti bace ke tak.sebab sampah tuh agak banyak.

Anonymous said...

haha... mmg sngt bermakna.. tp xpnh pg plak tmpat tu..

Emora Valeria said...

anon,nanti try g eh.hehe

Emora Valeria said...

anon,nanti try g eh.hehe