30 October 2010

Final datang lagi!Good luck semua!

Rude Awakening : Kepala Ting Tong
Salam semua..
Mulai hari ni bermulalah cuti.Tapi cuti pun,otak kena bergerak sebab dah nak mula study week.
Haha..Aku cukup tak suka bulan exam. =='
Sebab nanti mulalah start nak pening kepala pikir formula.Kalau sehari tak bukak buku,dah mula rasa nak resah je.Masa awal-awal sem taknak pulak kau bukak buku.
Buku yang paling rajin nak dibukak mesti buku FB.
Tak caye,try buat research sendiri.At least kalau tengah belajar sekali pun,FB komfem-komfem terpampang jugak kat skrin laptop atau PC.Kecuali kalau korang boleh tahan nafsu dari tak bukak FB.
Aku pun sama jugak.Dua kali lima je.Haha..
-----------------------------------
Credits to Cisdel.com untuk gambar ini ^_^


Tak sah kalau nak dekat final takde minggu belajar,atau dengan nama glamer dia,Study Week.
Masa kat matrik dulu,study week lain sikit dengan study week kat U.
Kafe mula kekurangan orang.Memang obvious nampak.Study week tu la sikit gila orang nak datang makan.Yelah,kalau makan kat situ macam membazir masa belajar je.Baik tapau.Ye tak?
Time tu jugakla library mula nak penuh.Tapi before study week pun,library tetap penuh jugak.Aku masa tu bukan kaki library sebab aku tau aku tak boleh nak concentrate belajar.Yela,mata stok tengok kerenah orang je dalam library.
Sah-sah kena belajar dalam bilik.Ha tu pun macam la boleh fokus 100 percent.
Dan yang aku pasan,kalau dalam bilik,budak-budak bilik aku mesti bangun awal.Lebih awal daripada biasa.Tidur pun stok tidur lambat.Yelah,nak belajar kan.
Aku ni mengikut je.Orang belajar lambat,aku pun ikut.Taknak nampak aku ni pemalas.Tapi input ilmu masuk?Sikit je pun. =='


Tapi study week masa kat U sekarang pun tak banyak beza.Cuma yang membezakan,hostel kat luar kampus.Bukan kat dalam.So tak terlalu tertekan.
Tapi tension tak tension,aku tetap tak suka study week.Sebab boleh ubah orang jadi skema dan juga serius secara tetibe. =='


Dah.Makin mengarut aku rasa entri kali ni.
Nak edit gambar la.
Sempat lagi ni.Study tak start jugak.Dem.
Akhir kata,selamat maju jaya buat semua!Jangan malas belajar~ ^_^

10 comments:

yaya kechiq said...

arghh!! lembu itu comel! *geram..

Cik Alin said...

good luck 4 ur final beb !

Emora Valeria said...

hehe..yaya,gi check cisdel.com.banyak gambar lembu. ^_^
alin,tq dear =)

Nabiel said...

gdluck ra!!
hehehe..
ang kt mlaka kan?
jdi tak nie?

Emora Valeria said...

hehe..maseh bro.ikut kau la.aku ade je kat melaka.

ARC™ said...

heheh aku g lebri tengok org, balik bilik tidorrr......hebat kan?

Emora Valeria said...

arc,hebat2. =p

Fitrihadi said...

huhu good luck!

Emora Valeria said...

tq bro ^_^

`Atiqah Najihah said...

wah...lembu...
gud luck for ur exam..