07 November 2010

Student juga punyai sifat merendah diri..

Rude Awakening : Ai otsuka..
Salam semua..
Dua hari sebelum menjelangnya final..Hurh..Makin tertekan aku rasa.But at the same time,aku nak percepatkan masa.Lepas Material,tak perlu aku selak lagi buku Callister yang tebal seinci dua ni.
Seronok kalau ade perasaan sayang gila kat buku.Credits untuk deviantart.com
Sekarang ni aku keseorangan lagi dalam bilik kecil.Roomate study kat library.
Haa..Study week aku tak pernah pergi library lagi.
Mengaku ni.


Dalam proses untuk aku persiapkan diri bagi menghadapi peperiksaan akhir,aku tersedar sesuatu.
Rata-rata student akan selalu sebut ayat ni kalau ade yang tanya :
A : Weh ang mesti dah baca habis ni kan untuk final nanti?
B : Ala,takde a weh..Aku tak baca lagi kut.Duk main je..
Tak pun ayat camni,tapi maksud sama je.
'..Mana de weh..Aku selagi tak sampai lagi tarikh nak exam,selagi tu aku tak bukak buku.
'Eh takde la..Baru baca sikit2.Nak dekat dah tarikh final,tapi baru je cover satu dua subtopic.'
'Aku tak start belajar lagi weh...Serius.'

Tipu la kalau korang tak pernah langsung member2 bagi jawapan camni kalau soalan camtu akan ditanya.
Kebarangkalian untuk aku percaya jawapan ni sangat susah memandangkan yang bagi jawapan camni selalunya budak-budak yang selalu skor dekan,tak pun 3 pointer,tak pun atas lagi dari aku.
Paling takleh blah yang bagi jawapan ni ternyata dari budak yang rajin gila belajar.
So jangan cakap student2 meninggi diri ke hape.Sebab jawapan camni semuanya stok merendah diri =p

Hehe..Kalau aku bagi jawapan camtu,percayalah seratus peratus.Aku memang bab belajar cepat betul jadi pemalas.
Benda lagho takde la pulak kau nak malas kan Ra?

11 comments:

Thomas Anderson said...

aku xsuke la ade sorang dua tu dah tau dapat pointer tinggi tiap sem kate aku pandai sebab xstart study lg.. ade la hamba allah tu komen status facebook aku katenye aku ni malas study sebab "dh pandai" n aku pandai "study smart" padehal hamba allah tu dapat pointer tinggi tiap sem.. dah tu kate xpandai.. suyes weh macam nk sindir aku je. benci org mcm tu.

ika said...

gud luck exam !

g0m0k9enDek said...

kadang2 jawapn2 tu mmg betul2.. percayalahhhhhhhh! hahaha

afiff edogawa said...

i really hate org yg terlalu merendah diri... really hate... chiam i repeat.. i hate.. lalala~

Emora Valeria said...

Thomas: sometimes aku pun terasa camtu gak.dats y at this point,aku just terus terang je aku belajar takat mane2.senang..But rilek bro,aku tau kau boleh.ok?

ika : Terima kasih ^_^

G9D : Kadang2 je la.hehe..

Afiff : Yeah,my bro always merendah diri sangat2.but pointer gempak. ==

f_aRa_aINa989 said...

setuju...ayat2 camtu mesti kluar punyalah....

Diyanarghhh said...

sama lah macam kita

selagi exam tak minggu depan,x de nya nak sentuh buku

suka gila belajar last minute.haha

btw,g.luck

Emora Valeria said...

fara : betul kan?hehe..
Diyana : hehe..betul2.gud luck too dear!

.sweet-ants. said...

dialog normal..sekadar nk sedapkan hati memasing kan..hehe

NurAqilah said...

gud luck dear!!
pray 4 my result!!

Emora Valeria said...

Sweety : betul tu.nanti kata dah belajar pung pang2,ego lak. ^_^

Aqilah : best of luck dearie! ^_^