12 December 2010

Bila mood rajin dah datang..

Rude Awakening : Bilamana sudah menjangkau 18 hari di rumah
Salam semua..
Hari ni mood rajin tu ada tanpa paksaan.
Buktinya bila aku dah mula rajin nak berbadminton dengan adik sendiri petang tadi.Siap buat video lagi nak simpan buat kenangan.Yela,bukan senang aku nak turun padang.
Stok nak duduk dalam bilik,online memanjang.
Oke itu kat hostel.Kat rumah,buat perangai camtu sah-sah kena bebel.
Hazel mode. =)
Dan bukti kedua aku mungkin rajin ialah bila aku dah mula tengok balik semua website yang ada tutorial pasal photoshop.Satu-satu aku tengok.Yela,skill pun dah kureng.Dah tu skill edit pun jenis yang dah lapuk,tak ikut peredaran zaman.
Kali ni aku belajar manipulation pemandangan dan akhirnya aku berjaya setelah hampir dua jam aku tercongok depan photoshop.Dari dua gambar yang berbeza bergabung jadi satu ^_^


Original from deviantart.com
Dan hasilnya..

Lepas ni nak merajinkan diri buat vlog tutorial untuk edit macam ni.
Totally back to photoshop! =p
P.S : Korang boleh rujuk kat SINI dan SINI untuk rujukan tutorial photoshop yang menarik =) 

9 comments:

Raji berkata said...

woahhhhh
pro ps nih ;D

mie said...

stylo ni...
mmg pakar ps ek..

Emora Valeria said...

raji dan mie,tak pro lagi la =p ni tengah nak belajar balik. tapi tq ye ^_^

SweetyMui2 said...

a'ah..banyak tengok photo manipulation ni kat deviant.cantik gilerrr :)

Emora Valeria said...

mui2,kat situ memang jadi inspirasi gak nak edit.hehe..
tq2 ^_^

Heidi Shafiq said...

wow.. pndai siot ko ni.. aku x reti lgsung gune adobe nih.. :(

Emora Valeria said...

shafiq,takde la.still belajar.tapi tq yeah ^_^

ema サニ said...

smart~ byk guna overlay ke ni?

Emora Valeria said...

ema,x sangat.aku banyak main level ni..hihi..