14 December 2010

Edit Foto Contest lagi yaw!

Rude Awakening : Mozilla sengal
Salam semua..
Taknak cerita banyak memandangkan hari ni rutin harian tersangatlah biasa.Bila online,dua benda penting yang nak dibukak mesti FB takpun Blog.
Hari ni aku merajinkan diri nak blogwalk ke blog bloggers lain,tak kira yang selalu atau tak selalu jenguk.
Dan rezeki jugak aku jalan-jalan hari ni,tetibe ternampak perkataan 'Edit Foto Contest' kat blog Ezhan .
Dari tak buat pape,baik masuk ye dak?
 
Klik [SINI] untuk join contest
So,syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut :
1. Buat satu entri bertajuk 'Edit Foto Contest'. Sertakan sekali banner yang tertera seperti di atas ni ha.
2. Then, korang follow blog Cik QasehDalia .
3. Edit gambar ikut korang punya kreativiti.Apa-apa bentuk gambar pun boleh,tak kira gambar objek ke pemandangan atau orang.Janji diedit.
4. Tag 4 bloggers yang lain untuk join.
5. Last sekali,korang hantar link post ni kat [SINI]
------------------------
Dan gambar yang aku nak pertaruhkan hanya satu sebab aku takde gambar sangat nak diedit.
Terima kasih kepada Si Cun untuk kebenaran meminjam gambar beliau untuk disubmit ^_^
Inilah hasilnya..
Edit sepenuhnya oleh diri sendiri
 
Ini 'Before and After Photo'
Teknik yang digunakan : Penggunaan Gradient Map,Layer by layer , Blend mode dan film effect
Software yang digunakan : Adobe Photoshop CS5 dan Photoscape

Takde idea sebenarnya.Main hentam je edit.Janji nampak ok. ^_^
Nak tag kat sape eh?
Arc 
Kepada yang join juga,good luck! ^_^
P.S : Damn punya mozilla.Hilang signature aku =='


8 comments:

Raji berkata said...

woahhh nmpk retro jer ;D
smart2

good luck owh

SweetyMui2 said...

uitt ko tag aku v..aku ni dah la xpandai edit2 T-T

Umie Nadhirah said...

Nice....

Emora Valeria said...

mui2,ala edit je.aku taktau nak tag sapo.. =p
thanx umi ^_^
raji,tq yeah =)

Qaseh dalia adelia said...

salam singgah tq juin n gud luck

Emora Valeria said...

qaseh,tq =)

ARC™ said...

hahaha kalau contest nak suruh org folo2 ni mintak mahap!

P/S:ko edit sgt cantik dow!

Emora Valeria said...

ngahaha..aku saja tag ang.aku taktau nak tag sapa weh. =p
maseh2.. ^_^