15 February 2014

2014

Saturday...
And I just sitting here in my small room, pikir apa nak taip dalam blog ni.
It's been a while aku tak update. Zaman berblogging hilang macam tu je masa tahun akhir zaman belajar dulu.
Skill menaip pun sudah hilang. Funny how life turns out to be.

Hari ni aku spending most of my time dalam bilik, layan cerita Big Bang Theory sampai lebih 20 episode. Dari pagi sampai sebelum Maghrib tadi.
Sangat takde life aku ni.
Rumah sunyi. Padahal ada orang. Tapi macam takde.

2014. Yeah, dah lepas dah 2013. Azam takde pun. Just go with the flow and improvise. Tu je.
Speaking of 2014, zaman bekerja aku masih dalam keadaan baik. Takde yang tak elok lagi happened. Alhamdulillah for that.
And now I realise, zaman bekerja memang sangat lain than zaman belajar dulu.
Hari-hari weekdays aku dah boleh hafal dah.
7.30 siap pergi kerja. Sampai tempat kerja, clock in before 8 pagi. Kalau dengar bunyi SOP, aku boleh agak dah pukul 7.50. Rutin.
Kerja until 5.30 petang. Then head back home. Pukul 9 malam dah landing atas katil, skroll2 phone sampai 11. And tido. Continues sampai habis weekdays.
Macam life cycle.

And now I know.. why everyone after dah habis belajar will say, 'Zaman belajar lagi seronok. Please do enjoy your student life'

Yeah.. Please enjoy them. Eventhough assignment menggunung, projek bertambah. Chill. Once in a life time.
Unless kau sambung Master.

Nak sambung ke? Naaah~..
Kumpul duit2.
Mohahaha!

1 comment:

Pandu Pratama said...

Semangat! ^^v

"Mohahaha!"