28 February 2010

Ade ape dengan GB?

Rude Awakening : Kita kan Geng Blogger ^-^/ ( Petikan ayat dari ZE )
Semenjak adanya website ini,hidup aku berubah serta merta.Ini serius ok?
----------------------------------------------------------------------------
Hehe..Terdetik untuk aku mengeluarkan entri khas ini kerana disebabkan website inilah telah berlaku perubahan dalam hidup aku.Eceh~  =p
Kepada korang yang sedikit pun tak familiar tentang initial GB maupun GengBlogger,mari sini aku bawak korang masuk ke dunia GB.
GengBlogger atau dengan erti kata lain GB,merupakan website yang direka khas untuk para bloggers yang sudah sekian lama menjejakkan kaki ke alam dunia maya ni.Dan memang aku admit,idea untuk membuat sebuah website untuk bloggers amatlah bijak!
Masuk sahaja ke GB ni,korang leh lihat betapa friendlynya GB ni kepada users yang telah mendaftarkan diri.
Masa aku mula2 masuk ke GB,first thing aku nampak banner besar yang tercatat tiga langkah yang sangat la senang dan cepat untuk blogger2 yang ingin mendaftarkan diri masuk ke GB.Tak perlu nak ikut buku panduan atau segala benda yang buatkan korang pening kepala nak daftar masuk.
Lepas dah berdaftar,terus je ping latest entri dari blog korang.Wallah!Terus masuk ke senarai entri2 terbaru di blog.
Setelah di ping blog,akan masuk ke senarai list seperti foto di atas
Jap,ape fungsi Ping Blog eh?
Fungsinya,dengan cara ping blog,bloggers yang lain akan masuk ke blog korang untuk membaca entri terbaru korang dan pada masa yang same,blog korang akan dikenali serta merta. 
Senang bukan?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ape yang menarik lagi tentang GB yang buatkan aku ketagih untuk masuk setiap kali online ialah kotak berhantu ni.
Di sebelah kanan itulah kotak berhantu
Tempat untuk aku gelak tawa bersama bloggers yang lain.Tetiap kali aku masuk,ade saje benda yang buatkan aku senang dengan bloggers yang lain.Dan disebabkan kotak berhantu ni lah,aku dah mula rapat dengan kenalan bloggers seperti Biel,ZackZukhairi,Oren,Bintunk,Neo,GT,Melz,Atyn,ZE,Ryn,Nicko dan MF yang semestinya sekepala dengan aku walaupun jarak umur berbeza2.Korang memang best ok?
( Sape2 yang rapat dengan aku dalam chat box GB yang aku terlupa nak senaraikan ,sila bagitau eh..hehe)
------------------------------------------------------------------------------------------
GB juga mempunyai section2 khas seperti 'Paling Glamour Bulan Ini','Entri Popular Hari Ini','Blogger Paling Friendly','Bersama Blogger Bulan Ini' dan 'Profail Popular Hari Ini'.
Kat section2 ni lah korang leh tau dan kenal sapekah bloggers yang telah tersenarai dalam list2 berikut.Kat situ,korang leh tau dan belajar camane nak buat satu blog yang sangat menarik dengan hanya menziarahi blog2 dari bloggers yang semestinya hebat dan pro. =)
Aku?Pernah tersenarai dalam 'Profail Popular Hari Ini' suatu ketika dulu.Tak caye?Masuk ke  SINI. =p 
Senarai top Bloggers paling glamour pada bulan ini.Aku tak penah lagi tersenarai dalam ni.hehe.
So ape tunggu lagi?Sape2 yang belum join,jom ah!Boleh aku kenal dengan korang ! =p

5 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

yeahh.. idop GengBlogger..!! hukhuk

lps aku masuk gengblogger teros hits blog aku mendadak giler.. hehe

Ery Farieha said...

ehh tu entry i
eehhehe
woooww
plg popular.bgus2!

Emora Valeria said...

hehe..angelo ,betul2.hehe..
ery ,hehe..teruja ye!hey maseh sebab singgah!

.khai. @ drcomot said...

saya pon baru join(:

Emora Valeria said...

khai : ha bagus2!