04 November 2010

Kata-kata berdasarkan realiti (bahagian pertama)

Rude Awakening : Nice job girl ^_^
Salam semua..
Malam ni,aku keseorangan lagi dalam bilik.Ye sedang belajar bersungguh-sungguh untuk final Isnin ni.
Ah tipu je la ayat tu.Poyo lebih ni.Buku material je terbukak lebih.
Dalam keadaan jiwa terbungkang bosan,tetiba nampak pulak Si Cun online.
Sembang biasa,macam dah lama tak jumpa.
Si Cun : Kau nak baca tak apa aku buat untuk hari ni?
Aku : Nak!
Si Cun : Mesti kau suka..Jap ea.
Dan terkesima jugak aku bila dapat satu dokumen Word dari beliau.
Terbaik la Si Cun.Ade jugak idea nak aku post dalam blog aku. ^_^
------------------------------
Kata-kata saya berdasarkan pengalaman
Originality dari : Fika Rafika aka Si Cun


Diambil dari Deviantart.com.
Ayat lelaki bila mula-mula kenal perempuan:
  • You tinggal mane?? (tanya macam nak datang je)
  •  You, muka you cam pernah nampak lahh..tapi tak ingat kat mane..(bajet je)
  • You selalu text I, chat dengan I, boyfriend you tak marah ke?? (saje nak kepastian konon) 
  •  You, I suke la tengok you senyum, nampak cam cute je..(ayat geli.Haha..)
  • You,nak nombor boleh?? suke la borak dengan you (Ni mesti stok tengah bosan kan?)
-----------------------------------------
Ayat dalam drama oleh seorang lelaki:
  • Tergamak awak tak percayakan suami sendiri (padahal curang nih)
  • Betul you, I sayang you seorang je(padahal awek ramai)
  •  Sayang, I betul-betul sayang you ni, jangan curang dengan I tau. (dia curang boleh lak)
-------------------------------------------

Ayat lelaki bila rasa awek sendiri cam curang (hati panas membara ni yaw)
  • You kat mane? I text, I call, you takde respon pun. (garang taw suare.Takut ok)
  • Nape you cam dah lain dengan I? Cam taknak layan I je.You dah ade orang lain ea? (come on la, jangan nak tuduh yang bukan2 ok. Siasat dulu, mungkin awek penat demam tapi tak sempat nak gitau, nak pegang hp pun tak larat.)
  •  I nak you terus terang dengan I, you sayang I lagi tak?(nanti jawab tak sayang baru tahu) 
  • I nampak you dengan sorang mamat ni, sape mamat tu? (hmm jangan la tanye camtu sangat, entah2 tu abang ke adik ke, cemburu sangat lah.)
  • You, kalau dah tak suke I cakap je. I tak kisah la,ramai je lagi nak kat I (OMG!!! Bahhjett HOTT lahhh plak kan..padahal takde sape minat dia) 

---------------------------------
Haha..Nice one la sayang.Ade bakat nak menulis,ape kata buat blog satu nak? =)
BTW,kata-kata di atas berdasarkan realiti kehidupan.Tak betul,sila betulkan yeah.
Oh and one more thing.Ini baru part one.Upcoming part two akan menyusul.

P/s : Nak tau sape Fika Rafika aka Si Cun? Klik SINI


6 comments:

Thomas Anderson said...

Sometimes kan.. yang bahagian atas skali tu kalau xguna rasanya memang xde can la nk tecle girl. Tak gitu? Sebab ak xpenah pakai atat2 kat atas ni.. =.="

Emora Valeria said...

Sometimes,boleh pakai jugak ayat tu.but jangan terlalu sangat.Girls kadang2 ade yang tak suka.
Dah tuh ang tackle cmane??

RaafikJahat said...

Penggunaan ayat yang sememangnya digunakan semua lelaki. Haha. yes, i admit i pun ada guna ayat ni jugak. Bukan nak cakap i ni hot, tapi biasalah, LELAKI.

pengakuan ikhlas. :)

Emora Valeria said...

hehe..tq raafik untuk pendapat ini.
Tapi kalau ade yang tak betul,betulkan ye. ^^

Ikmal Fayadh said...

pickup line percuma untuk hari ini;

" awak comel macam tupai la.."
" kenapa? "
" sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh cinta juga.."


supersweet yaww!

Emora Valeria said...

haha..nice la weyh!nak copy masuk fb.credits kepada ikmal~ngahaa~